PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > PACKobserver mener > To kæpheste med ét smæk

PACKobserver mener

Chefredaktør
Gitte Søndergaard:

To kæpheste med ét smæk

Chefredaktør
Gitte Søndergaard:
24.10.14: Det skulle være ganske vist - uden at undertegnede dog selv er stødt på det - at der på det danske dagligvaremarked kan findes kødfars, som er emballeret i en ”plastrulle”, dvs. en fleksibel rørfolie, der er lukket med en clips i begge ender.

Til gengæld er jeg flere gange direkte stødt på forbrugere, som forgæves har forsøgt at gøre både vareproducenter og detailhandlere opmærksomme på netop denne løsning til kødfars. - En emballageløsning, som de fleste af os vist har kendt i mange år til færdigretter som f.eks. skipper labskovs, gule ærter og risengrød.

Derfor er det heller ikke en emballageteknisk nyhed, når vi fortæller historien om den svenske slagterivirksomhed Styckmästarn, der nu leverer kødfars til Mat.se, en webbaseret købmand, i en sådan emballage.

Næh, historien er, som overskriften også lyder, at man faktisk ”Reducerer emballageaffaldet med 90 procent”. I stedet for at anvende 80,5 tons emballage til en bakkepakning, så kan man altså nu nøjes med at anvende 8 tons emballage. Det er da et regnestykke, som vil noget!

Og den egentlige historie ligger vel i, at det ikke er gjort for længe siden - i stor udstrækning. Jeg kan sagtens forstå, at man foretrækker bakkepakning til at præsentere diverse kødudskæringer og småkød. Det gør jeg også selv, fordi jeg så kan finde lige den størrelse, tykkelse etc., som jeg finder passende.

Men lige netop når det gælder hakket kød, og det uanset om det er okse-, kalve-, skinke-, kalkun- kyllinge- eller fiskefars mv., kan man jo reelt ikke se forskel på indholdet i de enkelte pakninger. Og dermed må denne produktgruppe også repræsentere et oplagt sted(?), hvor vareproducenter og detailhandlere kan vise den ansvarlighed, som efterhånden er blevet en vigtig del af imaget.

De to parter i den svenske historie glæder sig især over bidraget til to grønne kæpheste: Emballagebesparelsen samt en reduktion af madspildet (fordi man har kunnet mere end fordoble holdbarheden).

Men i virkeligheden må der også være ret meget at hente på transporten - eftersom volumen af en bakke til MAP-pakning er noget større. Ligesom der må være noget at hente på forbrugerfordele - eftersom kødfarsen på rulle ikke er tilsat nogen levnedsmiddelgas, og dermed umiddelbart må kunne nedfryses uden behov for ompakning.

Altså mulighed for at slå rundt regnet fire (grønne) kæpheste med ét smæk!


Print Send  

Læs tidligere artikler:
 
12.11.18:
(Chefredaktør Gitte Søndergaard)
20.03.18:
(Chefredaktør Gitte Søndergaard)
17.01.17:
(Chefredaktør Gitte Søndergaard)
29.02.16:
(Chefredaktør Gitte Søndergaard)
03.03.15:
(Chefredaktør Gitte Søndergaard)