PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Opgraderet maskine fordobler kapacitet

Forenklet design fordobler kapaciteten, så kunderne kan producere mere med mindre. Sådan lyder opskriften fra svenske Ecolean på EL2 + på en opgraderet fyldemaskine poseemballager af plast og kridt til mejeriprodukter og flydende fødevare beregnet for køledistribution.
06.07.17: Den kompakte fyldemaskine beskriver man som endnu et skridt i virksomhedens engagement i innovation og enkelhed for sine kunder, med et rent og moderne design, der fordobler kapaciteten - alt sammen uden at optage mere plads.

– Vi har nået en ny milepæl for fyldemaskiner til kølede produkter når det gælder hastighed og hygiejne, siger Christian Olsson, Director Filling Line Operations hos Ecolean. – EL2 + vil øge vores emballagesystems konkurrenceevne i det kølede segment med et yderligere forbedret forhold mellem hastighed, fleksibilitet og hygiejne, samtidig med at anlægget er let at betjene.

EL2 + har fem fyldehoveder og et komplet redesignet servosystem, der bruger motorer i stedet for pneumatiske cylindre for at fordoble kapaciteten ved at reducere cyklustiderne med næsten 40 procent - fra 2,4 sekunder til 1,5 sekunder. Pakninger portionsstørrelse skal nu kunne produceres med op til 12.000 enheder pr. iime.

– Vi har optimeret designet af EL2 + til at fungere hurtigere og med endnu større nøjagtighed, siger Olsson. – Maskinen anvender nu det nyeste Omron-styresystem, der har en virtuel master servo-akse for at muliggøre optimering af maskinens ydeevne. Teknologien blev tidligere kun brugt på vores fyldemaskiner til autoklaverede produkter, men det gennemprøvede styresignal er nu tilgængeligt for det kølede segment med EL2 +.

Fødesystemet er også blevet forbedret med et mekanisk kamerasystem og servomotorer, der styrer åbningen af emballagerne såvel som pakningsgribere. Dette øger ifølge virksomheden pålideligheden, holdbarheden og kræver mindre overordnet maskinvedligeholdelse.

– Derudover øger EL2 + produktsikkerhed og -kvalitet med et fuldt automatiseret rengøringssystem i påfyldningszonen, der sikrer samme hygiejneniveau i starten af hver produktionscyklus. Et dampsystem med aseptiske membranventiler kan tilføjes til ventilklyngesystemet, hvilket muliggør sterilisering af hele påfyldningssystemet før hver produktion, forklarer man.

Foto: Ecolean

GS
Print Send