PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Kompakt enhed til flaskeetikettering på linjer med mindre output

Med "Innoket Roland 40" lancerer tyske KHS Group nu en kompakt etiketpåsætningsmaskine til markedet. Maskinen vil have premiere på årets Drinktec-messe i München fra 11. til 15. september. Maskinen har en kapacitet på fra 2.500 til 25.000 flasker i timen og er ifølge virksomheden således specielt tilpasset kravene fra håndværksbryggerier og spiritustapperier. Maskinen kan udstyres med forskellige etiketteringsstationer og skal være brugervenlig.
10.08.17: – Den nye maskine er specielt rettet mod linjer med mindre output, forklarer Cornelius Adolf, produktchef for etiketteringsudstyr hos KHS. – Under udviklingen blev der lagt særlig vægt på enkel drift og en høj grad af økonomi. Bordmaskinen er ikke kun af interesse for håndværksbryggerier, men også for virksomheder inden for fødevareindustrien og ikke-fødevareindustrien, såsom producenter af dåsemad, dyrefoder eller shampoo.

Innoket Roland 40 leveres i sin standardversion med to kolde limstationer. Dette gør det muligt at påsætte skulder- og halsetiketter på to niveauer i den første station, med den anden station for eksempel påsætter bagsideetiketter på flaskerne. Alternativt kan man anvende selvklæbende stationer, en kombination af kold lim og selvklæbende teknologi samt påsætning med hot-melt.

Afprøvede komponenter fra højkapacitetsområdet
Inde i Innoket Roland 40 befinder sig utallige komponenter taget fra storebror; dvs. den højtydende KHS Innoket Neo etiketteringsmaskine. Disse omfatter bl.a. karrusel, indfødning, installation og formatdele og guider og på den kolde limstation gribercylinderen og etiketmagasinet. Servofødeskruen, også fra Innoket Neo, er ifølge virksomheden ligeledes blevet integreret her, hvilket skal give mulighed for blide flaskestop.

Den nye KHS-udvikling giver også mange forskellige muligheder for udvidelse, der skal gøre det muligt at realisere individuelle etiketteringsopgaver. Det er f.eks. muligt at udstyre Innoket Roland 40 med KHS VarioDrive elektroniske flaskestyringssystem. Andre valgmuligheder omfatter mekanisk opstilling på række vha. side- eller bundhak eller sving-top lukning og montering af transportørapplikatorer, der anvendes til hætte- eller lågetiketter. L- og U-formede etiketter - som for eksempel banderoler på spiritusflasker - kan også påsættes. Valgfrie sensorer kontrollerer tilstedeværelsen af etiketter på bestemte punkter, f.eks. i etiketmagasinet eller på limningsrullen, og for andre faktorer som brudte flasker.

– Med sine mange udvidelsesmuligheder er KHS Innoket Roland 40 således perfekt egnet til at imødekomme alle krav i det lille kapacitetsområde, lyder det fra virksomheden.

Illustration: KHS Group

GS
Print Send