PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Laserperforering sikrer let oprivning

Moderne emballageløsninger tilbyder ikke blot fremragende produktbeskyttelse; de kan også sikre forbrugerne stor bekvemmelighed. Således gør kompositfilm med en ny "xtear" perforering fra Südpack Verpackungen GmbH & Co. KG det let at åbne emballagen - uden behov for kniv eller saks. Den nye teknologi forenkler endda pakkeprocessen for fødevareproducenter, idet xtear-filmen skal være kompatibel med alle konventionelle pakkemaskiner.
11.08.17: For seniorer eller børn, der har brug for en enkel måde at åbne emballage på, eller pendlere, der ønsker at nyde en hurtig snack i bilen eller på toget, flere forbrugere søger fødevarer i emballager, der er lette at åbne. Attraktive åbningsløsninger har således en klar fordel ved salgsstedet og skiller sig ud fra konkurrenterne. Südpack, en førende leverandør af praktisk genlukkelig emballage og åbningsanordninger føjede for nylig xtear tear-off perforeringsløsning til sit sortiment. Denne åbningsfunktion af høj kvalitet kræver ikke brug af værktøjer.

Den praktiske afrivningsperforering, giver forbrugerne mulighed for at åbne emballagen uden problemer. Den reducerer også risikoen for spredning af indholdet ved at åbne emballagen for kraftigt: Emballagen kan rives op på en kontrolleret måde langs perforeringen. Dette gør det muligt for forbrugerne let at dele deres snacks.

Südpack Managing Partner Johannes Remmele forklarer: – Xtear er en praktisk åbningsløsning til forskellige produkter og emballagetyper. Sammen med minipølser, ostepinde og andre snackprodukter er laserperforeringen også velegnet til hældbare produkter. Produktet kan dispenseres i præcise mængder.

Siden introduktionen af xtear har Südpack gennemført en række projekter med kunder, herunder en let tilgængelig rørformet poseemballage til Goldsteig mozzarella og en flerrumsbakke med rum, der let kan adskilles langs perforeringen.

Let proces på standardudstyr
Laserperforeringen gør det også lettere for fødevareproducenterne. Film, der er forbedret med xtear, kan bearbejdes på standardmaskiner uden ekstra udstyr. Dette holder produktionsprocesserne lean og kræver ikke yderligere investeringer for Südpack-kunder. Südpacks filmspecialister hjælper kunderne med design, implementering og optimering af laserperforeringerne. Applikationstests køres med prøvefilm på kundens udstyr.

Südpack-teknikerne anvender et in-house lasersystem til perforering af film til nem åbning, målrettet gasudveksling eller til ventiler og andre ekstrafunktioner.

– Vi ser laserprocessen som en fremtidens efterbehandlingsmuligheder, og én som vil blive bredt etableret i de kommende år, siger Johannes Remmele. – Vores laserudstyr gør det muligt for os at tilbyde kunderne en bred vifte af efterbehandlingsmuligheder for at tiltrække opmærksomhed til deres produkter på supermarkedshylden og overbevise forbrugerne om at bruge produktet.

Lasersystemet behandler film i længderetningen eller på tværs af bevægelsesretningen eller applicerer en laserkonturer til filmen. Til laserbehandling bruger Südpack kompositfilm bestående af et forseglingslag og et substrat. Filmens substrat fjernes præcist, og barrierelaget forbliver helt intakt.

Foto: Südpack

GS
Print Send