PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Ekstra gennemsigtige plastdåser

Milacron Holdings Corp., et førende industriteknologiselskab, der betjener plastindustrien, har med egne ord revolutioneret konservesindustrien i samarbejde med Del Monte Pacific-selskabet S&W Fine Foods International. I sidste uge ramte S&W, et brand der har været synonymt med premium fødevarer siden sin debut i 1896 i Californien, nemlig hylderne i Asien med deres ananasstykker og -skiver pakket i Milacron "Klear Can". Klear-dåserne er nu at finde på butikshylderne i Seoul, Sydkorea og Shanghai, Kina.
31.10.17: Efter en ekstremt vellykket kvalitativ test med forbrugerne i Asien, som blev udført af Nielsen Market Research, valgte S&W Fine Foods International Milacron Klear Can til deres produkter for at fremhæve deres produkters kvalitet og friskhed på en måde, som forbrugerne kan se gennem emballagen. Ifølge Milacron er S&W Fine Foods International det første selskab i verden, som tilbyder tropisk frugt i en klar plastdåse. Og for nylig blev tusindvis af dåser støbt, fyldt, lukket, autoklaveret og afsendt til detailhandelen; De første markeder til at modtage Klear Can-produkterne er i Asien med planer om at udvide det kommende år.

Milacron Co-injektion udviklede Klear Can, som ifølge virksomheden selv er et ideelt alternativ til metaldåser til frugt, grøntsager, supper, kød og andre produkter. – Faktisk er Klear Can den første virkelig transformerende innovation i konserveringsindustriens næsten 200 års historie, lydet det fra virksomheden.

Klear Can's unikke krystalklare gennemsigtighed gør det muligt for varemærkeejere at vise den rigtige kvalitet af deres produkter til forbrugerne - begyndende ved det kritiske øjeblik i butikken, hvor de fleste forbrugere træffer deres købsbeslutninger.

Mærkevareindehavere, pakkere, emballageproducenter og detailhandlere skal nemt kunne integrere Klear Can-produktserien i deres eksisterende globale forretningsmodel, som det var tilfældet for S&W-mærket. Og løsningen giver ifølge producenten brand ejere mulighed for at skille sig ud i forhold til konkurrencedygtige produkter, der findes i metal dåser. Pakkere er i stand til nemt at integrere dåsekroppen i ét stykke i eksisterende produktionsstrømme og det skal kræve minimal tilpasning eller værktøjstillæg.

– Konvertere er i stand til at udnytte den co-injektionsstøbte dåse ved hjælp af materialer, der er tilgængelige globalt. Og dåsen tilbyder butikkerne et attraktivt slutprodukt, der let eksponeres, stables og promoveres, lyder det fra Milacron.

Virksomheden slår også fast, at Klear Can's gennemsigtighed er langt bedre end konkurrerende ekstruderede "klare" plastdåser i tre dele. – Den ekstruderede dåse, der udbydes af konkurrenter lider af formstreger, der har stor indflydelse på klarheden, lyder det således.

Milacron Klear Can er også IML (In Mold Label) kompatibel, og anvender de samme industristandard endestykker og maskiner til at fylde, lukke og autoklavere som metaldåser. Som sådan kræves minimale investeringer, og det endelige produkt kan stables, hvilket konkurrerende produkter ifølge virksomheden ikke kan hævde.

Milacron CEO Tom Goeke siger: – Efter mange års udvikling og stærkt positive forbrugerresultater er vi begejstrede over at have S&W Fine Foods International ombord som partner til at lancere Milacron Klear Can på vigtige globale markeder. Vi er også begejstrede over muligheden for at transformere markedet for metaldåser.

Milacron Klear Can er en patenteret, injektionsstøbt polypropylen EVOH plastdåse, som kan autoklareres og opfylder alle industristandarder. Klear Can er BPA-fri til sikker fødevarekontakt, genanvendelig og er egnet til mikrobølgeovn. Den er designet til at modstå standard autoklavetryk og -temperaturer (op til 130 °C). Klear Can anvender en enkelt standard metal-ende. Endelig skal dåsen være dug-resistent gennem alle aspekter af fremstillings- og transportprocessen.

Steve Morris, præsident Milacron Systems siger uddybede: – Vi har fået en enorm mængde intern viden inden for udviklingen af Klear Can, som giver os mulighed for at støtte vores kunder og branchen i implementeringen af denne banebrydende teknologi. Klear Can ligger i naturlig forlængelse af vores industriledende co-injection molding-ekspertise.

Foto: Milacron

GS
Print Send