PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Afskaffer 170 millioner frugtposer af fossil plast

Axfood, der er Sveriges næststørste aktør i dagligvarehandelen med bl.a. butikskæderne Willys og Hemköp, vil nu yderligere reducere brugen af plastposer. Som den første svenske dagligvareaktør ophører virksomheden nu helt med at bruge plastposer til frugt fremstillet af fossile råvarer. I stedet skifter man til poser fremstillet på basis af sukkerrør i alle sine egne butikker. Ændringen omfatter i alt ca. 170 millioner frugtposer om året.
15.11.17: – Overgangen til frugtposer fremstillet af sukkerrør er et vigtigt led i yderligere reduktion af den samlede klimapåvirkning, siger Åsa Domeij, Sustainability Manager hos Axfood.

For hele Axfood-koncernen, herunder Axfood Närlivs med butikkerne Tempo og Handlar'n, betyder skiftet til frugtposer af sukkerrør en reduceret CO2-udledning på over 60 procent om året.

Overgangen til de nye poser foregår gradvist i løbet af efteråret, i takt med at lagrene med de oliebaserede plastposer tømmes. De første til at skifte er to Hemköp-butikker i Stockholm i slutningen af denne måned. Udskiftningen af frugtposer i samtlige butikker forventes at være tilendebragt i begyndelsen af næste år. Poserne kan ifølge dagligvarekoncernen genbruges og sorteres med almindelig plast.

– Der tages mange positive initiativer til at reducere klimapåvirkningen i vores industri lige nu, og vi håber selvfølgelig, at andre vil følge vores eksempel og helt opgive fossilt baserede frugtposer i butikkerne, siger Åsa Domeij.

Axfood arbejder strategisk for at reducere det samlede plastforbrug. Sukkerrørsposer og pant på juice- og saftflasker er initiativer, som Axfood var først med i den svenske dagligvarehandel. I øjeblikket gennemføres der en test, hvor kunderne betaler pant for bæreposer hos en Hemköp-butik i Stockholm, et initiativ, som flere butikker nu går i gang med. Desuden anvendes bioplast nu til emballager til sortimentet af frugt og grøntsager i koncernens eget mærke "Garants".

Foto: Axfood

GS
Print Send