PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Glatter ud og øger oppetiden

Palcut A/S - specialist i arkløsninger til palleteringslinjer - introducerer et glattemodul til deres arkdispenser. Palcut Smoother glatter papiret ud, så hele rullen kan anvendes, og det øger ifølge virksomheden oppetid, minimerer papirspild og reducerer driftsstop.
10.01.18: – Mellemlægsark til palletering vinder frem i disse år. Arkene skæres fra en rulle, lægges mellem produkterne på pallen og holder dem stabile og beskyttede under transporten. Men navnlig ved kraftige papirkvaliteter er der spændinger i de inderste vindinger af papirrullen. Det kan give buede ark, som pakkerobotten har svært ved at samle op, lyder det fra Palcut.

Virksomheden introducerer derfor nu en glatteløsning til deres fuldautomatiske arkdispenser for at komme problemet til livs. Palcut Smoother skal være særlig relevant i brancher, hvor man arbejder med mellemlægsark i ekstra kraftige papirkvaliteter som for eksempel ved stabling af kildevand på paller.

Glattemodulet oplyses at være en patenteret løsning, der fjerner spændinger fra ark i papirkvaliteter på 250 g/m2 eller mere. Og med løsningen skal de afskårne ark ligge helt plane på opsamlingsbordet, klar til pakkerobotten. Dermed kan alt papiret på rullen udnyttes, og spildet reduceres med 4-7 procent - alt efter gramvægt på papiret.

– Med Palcut Smoother kan alt papiret på rullen udnyttes til afskårne mellemlægsark. Det reducerer miljøbelastningen og øger samtidig pakkelinjens oppetid, lyder det fra Lars Østergaard Jonasen, product manager hos virksomheden.

Glattemodulet kan ifølge virksomheden bestilles sammen med nye arkdispensere eller eftermonteres på eksisterende Palcut-systemer. Løsningen oplyses allerede at være installeret hos blandt andet danske Aqua d’Or (Danone-gruppen) og norske PetPack Drikker.

Foto: Palcut

GS
Print Send