PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Markedsanalyser, rapporter etc. > Stærk vækst for ståposer

Markedsanalyser, rapporter etc.

AMI Consulting:

Stærk vækst for ståposer

AMI Consulting:
31.01.18: Ståposer er nu et af de hurtigst voksende fleksible emballageformater på tværs af de fleste slutbrugssegmenter; den globale efterspørgsel forventes at passere 90 milliarder enheder i 2017, og omsætningen forventes at passere 4,5 milliarder US-dollars i 2021. Det fastslår en nyligt offentliggjort rapport fra det internationale analysebureau AMI.

Den gunstige udvikling af de samlede forsyningskædeomkostninger for ståposer og deres stærke position i forhold til at fremme bæredygtighed i forhold til stive emballagealternativer vil fortsat være de vigtigste drivkræfter for efterspørgslen.

– På trods af den indledende store investering i fyldelinjer til ståposer vil de samlede besparelser på pakkeomkostningerne kombineret med ståposens gode miljøprofil fortsat holde mærkevareejere interesserede, siger AMI Consulting Senior Market Analyst Márta Babits, der peger på, at væksten af kontraktpakkere også har bidraget til at nedbringe omkostningerne og øge interessen for ståposer.

Våd dyrefoder i ståposer har længe været og er stadig det største segment især på de modne markeder drevet af udskiftning af dåser. Markedsindtrængningen for drikkevarer er blevet lettet af den globale markedssucces med Capri Sun, det førende juicedrikkevaremærke i ståposer, produceret på licens af forskellige fyldevirksomheder over hele verden og med et kontinuerligt voksende produktionsaftryk.

I øjeblikket kan den hurtigste vækst ses i den højtydende fødevarekategori, specielt klar-til-at-spise babymad og frugtkompotter, hvilket er drevet af udskiftning af glaskrukker samt en voksende forbrugerefterspørgsel efter letvægts, sikre og bekvemme emballager til forbrug på farten. Andre segmenter som flydende yoghurt er stadig en niche, men vokser alligevel med tocifrede tal takket være af nye store investeringer hos de førende globale varemærkeejere.

Markedet har de seneste år set adskillige opkøb af større fleksible emballageproducenter, og det forventes, at konsolideringen vil fortsætte. Verdens største producenter omfatter Amcor, Mondi, Proampac, Bemis og Dai Nippon.

AMI Consulting vurderer, at efterspørgslen for ståposer vil nå 113 milliarder enheder i 2021 samt have en samlet årlige vækstrate (CAGR) på næsten 6% i perioden 2016-2021, men væksten i nogle segmenter vil være langt over gennemsnittet.

– Der er stadigvæk segmenter med behov for at imødekomme komplekse kundekrav - især ved højtydende applikationer - og at afbalancere omkostninger og tekniske krav, som vil give mulighed for innovative og velorganiserede virksomheder, konkluderer Márta Babits.

GS

Print Send