PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Fuldautomatisk og blid kartonnering af posepakkede produkter

Pakning af sarte poser med flydende fødevarer er ifølge tyske Meypack særligt udfordrende. På Anuga FoodTec præsenterer virksomheden derfor en variant af sin VP600 specielt designet til disse sarte, bløde enheder. Den nye innovation skal kunne behandle små pakninger ekstremt forsigtigt og samtidig med høj kapacitet. På standen vil man kunne se en demonstration af dette med poser indeholdende budding fra den polske producent Bakoma SA.
31.01.18: Meypack er specialist i individuelle kartonneringsløsninger, og VP600-pakkemaskinen opfylder ifølge virksomheden markedets aktuelle krav: – Fødevareindustrien har brug for maskiner, som kan behandle små produkter i små formationer inden for et lille område. Det er netop det, den nyudviklede VP600 kan gøre. Med sit ekstremt kompakte omfang passer denne kontinuerligt kørende maskine ind i næsten alle produktionsanlæg, påpeger man.

I en fuldautomatisk proces håndterer maskinen formater, der strækker sig i dimension fra 70 x 50 x 80 mm op til 200 x 150 x 200 mm (B x L x H). Og for at demonstrere dette vil virksomheden på Anuga pakke børnesnacks fra Bakoma SA, en polsk producent. De 80 grams buddingeposer, som er forseglet med skruehætter (80 x 132 x 30), vil blive pakket i enkelt rækker med 1 x 4 formationer i små bakker med låg.

Et meget lille antal fintindstillede formatdele skal muliggøre hurtige og reproducerbare formatomstillinger, der kan udføres uden brug af værktøjer. En høj grad af tilgængelighed er ifølge virksomheden gjort mulig ved brug af lineære lejer og styringselementer med lav vedligeholdelse samt selvrensende vakuumventiler. Og de høje standarder, der kræves af fødevareindustrien med hensyn til hygiejne i pakkeområdet, opfyldes af pakkemaskinen. Maskinen, der er udført i rustfrit stål, er designet med skrånende overflader, der tillader væske at løbe af, og den skal dermed være nem at rengøre.

I næste udviklingsfase planlægger Meypack også at færdiggøre en model af VP 600-serien til effektivt at pakke miniatureflasker (glas og PET) samt små dåser og krukker, oplyses det.

Anuga FoodTec, hal 8.1, stand E038 / F039

Foto: Meypack Verpackungssystemtechnik GmbH

GS
Print Send