PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Emballagemateriale af æblerester vandt førstepris i Greater CPH Food Hack

Emballagemateriale af æblerester vandt førstepris i Greater CPH Food Hack

Forgangne weekend blev innovationskonkurrencen "Greater CPH Food Hack" afholdt ved svenske Krinova Incubator & Science Park. Over 70 deltagere fra mere end 25 forskellige lande deltog. I løbet af weekenden arbejdede deltagerne på koncepter for, hvordan man producerer, distribuerer og spiser mad på en mere bæredygtig måde.
31.01.18: Tolv hold præsenterede et tilsvarende antal koncepter for juryen, og der var stor spændvidde i de idéer og udfordringer, som holdene havde valgt at arbejde med. En emballage, der lyser i mørke takket være selvlysende alger, en app, der skræddersyr morgenmad til kroppens behov og hampe-latte fremstillet af restprodukter, var blot nogle af de løsninger, juryen og publikum blev præsenteret for.

Og førstepræmien på 50.000 kr. gik til en emballageløsning - ikke et fødevarekoncept. Danske team Apple Girl vandt således med deres løsning i form af et emballagemateriale fremstillet af de rester, som bliver tilovers, når man presser most af æbler. Det læderlignende materiale er fuldstændig bionedbrydeligt.

Juryens begrundelse: Til et produkt, hvor skridtet ud på markedet ligge tæt på, og som har potentiale til at finde sin niche meget snart.

Juryen bestod af Anna Maria Corazza Bildt (EU parlamentariker og fødevareentreprenør), Rikke Pape Thomsen (projekt DTU Skylab), Nina Christensson (restaurantiværksætter Smag og Bastard), Emma Hook (hotelmanager og kokken Talldungen) Ake Hogman (madkommunikatør) og Charlotte Lorentz Hjorth (adm. direktør for Krinova Incubator & Science Park).

I år var det fjerde gang, Krinova arrangerede denne såkaldte "food hackathon". Nyr var det, at det i år skete i samarbejde med DTU Skylab udenfor København og organisationen Greater Copenhagen. Begivenheden er en 2-trinsraket. Første del, Hack #1, blev afgjort denne weekend hos Krinova med fokus på ide / koncept. Den 4.-6. maj afholdes Hack #2 på DTU Skylab uden for København med fokus på prototyper.

...læs mere under billedet
 

Team Apple Girl udspringer fra den lille danske bioteknologiske virksomhed, The apple girl. Under dette navn kan man se mere på Facebook, herunder også ovenstående billede af det vindende materiale.

Greater Copenhagen er et erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Østdanmark og Sydsverige, der står sammen om at fremme væksten i området. Alle 46 østdanske og 33 skånske kommuner indgår i samarbejdet, ligesom de tre regioner Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne.

Greater Copenhagen Foodhacks 2018 er et partnerskab mellem svenske Krinova Incubator & Science Park, hjemmehørende i Kristianstad, DTU Skylab i Lyngby samt Greater Copenhagen. Der står desuden en række private virksomheder bag som sponsorer.

Foto øverst: Greater CPH Food Hack

GS
Print Send