PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Nyt initiativ skal få briterne til at genbruge plast og tackle plastforurening

Nyt initiativ skal få briterne til at genbruge plast og tackle plastforurening

Et nyt ambitiøst treårigt initiativ - "New Plastics Economy" - skal skabe fremdrift mod et plastsystem, der virker, og dermed bidrage til at vende strømmen for Storbritanniens voksende problem med plastaffald. Initiativet vil involvere samarbejde og engagement fra virksomheder, industri, regeringer, lokale myndigheder, ngo'er, medier og samfund som helhed for at redefinere, hvad der er muligt, og at skabe et plastsystem, der virker - en cirkulær økonomi, hvor plast er værdsat og ikke forurener miljøet.
07.02.18: Hvis alle plastflasker, der ikke bliver indsamlet til genanvendelse i Storbritannien hvert år, blev placeret i forlængelse af hinanden, så ville de nå 31 gange rundt om jorden. Dette ifølge den statsstøttede britiske non-profit organisation WRAP (Waste & Resources Action Programme), som understreger, at det er nødvendigt med en omfattende systemændring for at udnytte plasten, og holde materialet ude af havet og inde i økonomien.

Det primære fokus for initiativet vil være på plastemballage og vil sigte mod at:
eliminere unødvendig og problematisk plastemballage til engangsbrug
sørge for, at al plastemballage kan genbruges, genanvendes eller kan komposteres
at øge indsamling og genbrug af plastemballage
at forøge genbrugt indhold i plastemballage for at drive efterspørgslen efter genbrugsmateriale
at gøre det interessant og muligt for borgerne at spille deres rolle i at reducere plastemballageaffald og affald
 
Det holistiske initiativ er i øjeblikket under udvikling af eksperter i bæredygtig produktion og forbrug hos WRAP, og er et joint partnerskab med the Ellen MacArthur Foundation, der blev etableret i 2010 for at fremskynde overgangen til en cirkulær økonomi.

Initiativet, der blev afsløret i januar måned, i den britiske regeringens 25-årige miljøplan, vil være det første af et netværk af nationale implementeringsinitiativer fra New Plastics Economy i en række lande rundt om i verden, der supplerer Ellen MacArthur Foundation's globale initiativ.

Marcus Gover, CEO hos WRAP, siger: – Hidtil har løsningerne for plastaffald været fragmentariske. Jeg er glad for at stå i spidsen for dette holistiske initiativ, som vil forvandle Storbritanniens plastsystem. I samarbejde med Ellen MacArthur Foundation, vil vi samle alle "organer, virksomheder og organisationer", der er involveret i plastens livscyklus for at skabe en overgangen fra en brug-og-smid-væk kultur til en, hvor ressourcer bruges igen og igen.

Fra Dame Ellen MacArthur, lyder det: – At skabe en cirkulær økonomi for plast udgør en enorm mulighed for økonomien og giver en langsigtet fordel for miljøet. At opnå det vil kræve et tæt samarbejde og et stort engagement fra industri, regering og samfund som helhed. Vi er glade for at arbejde sammen med WRAP for at hjælpe med at iværksætte et sådant samarbejde her i Storbritannien som et første implementeringsinitiativ for vores globale New Plastics Economy-initiativ.

For at plasten skal blive værdsat og aldrig forurene miljøet, er det ifølge WRAP afgørende, at alle, der producerer den (varemærkerejere, detailhandlere, fødevarevirksomheder, emballeringsleverandører og plastproducenter), indsamler den (lokale og kommunale myndigheder), sorterer den og genbruger den (affaldforvaltnings- og genbrugssektoren), og forbruger den (borgere) samt regeringen, ngo'er og medier er involveret.

– Alle i Storbritannien kan og bør engagere sig, lyder det fra organisationen, der oplyser, at der nu arbejdes for at engagere alle parter samt at blive enige om ambitionerne og etablere initiativet. Flere detaljer vil blive delt om foråret, hvor WRAP i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation officielt vil lancere initiativet.

Foto: WRAP

GS
Print Send