PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Første skridt på "emballagens internet"

I begyndelsen af februar fandt den første forsendelse af varer - ved hjælp af Bunzls SmartiX forsendelsesetiketsystem - sted. Den hollandske virksomhed Verzendverpakkingenshop.nl var den første webshop til at implementere SmartiX, der er baseret på Near Field Communication (NFC) og skal tilbyde både B2B og B2C fordele.
21.03.18: – Med dette tog vi det første skridt mod 'Internet of Packaging' (IoP), lød det fra Bunzl.

Kunden holder sin smartphone hen til den særlige etiket og modtager automatisk information om ordren. Ved førstkommende lejlighed modtager modtageren en anmodning om at downloade den tilsvarende app. Til scanning behøver kunden kun at holde sin telefon mod etiketten, og SmartiX virker straks, hævdes det.

I øjeblikket arbejder etiketten med Android-smartphones. En Apple iOS version af SmartiX vil blive frigivet i andet kvartal af 2018, oplyses det.

Funktioner, der allerede er tilgængelige for denne klient, omfatter: Brugerautentificering (kun modtageren ser ordren); ordre- og produktinformation; nem adgang til kundeservice; hjælp med at returnere produkter; angivelse af, hvis en levering er ukorrekt eller ufuldstændig; links til sociale medier fra webshoppen; og scanning som bevis for levering.

Mulige fremtidige funktionaliteter kan ifølge virksomheden omfatte: Gennemgang af webshoppen og produkterne; betaling for ordre ved modtagelse; adgang til kundeservice via chat; sammenkædning af produktmanualer og instruktioner; modtagelse af push-meddelelser; loyalitetsfunktioner; se i butikken; aktivering af garanti plus genbestilling etc.

Foto: Bunzl

GS
Print Send