PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Mix-pakker yoghurtbægre i poser

I forbindelse med at den internationale fødevareindustri i disse dage mødes på Anuga FoodTec i Køln præsenterer tyske Gerhard Schubert GmbH et TLM-anlæg til emballering af yoghurtbægre i folieposer. Anlægget er blevet udstyret med folieposeaggregatet Flowmodul, som er implementeret uden grænseflader i maskinen. 3D-scanneren, ligeledes fra Schubert, overvåger kvaliteten af de emballerede produkter på hele linjen.
21.03.18: Gerhard Schubert GmbH fra Crailsheim har mange års erfaring inden for emballering af mejeriprodukter og har mange kendte producenter som kunde. Blandt andet peger man på mejeriet "Alois Müller", der drager fordel af TLM-teknologi til emballering af produkter, som f.eks. "Joghurt mit der Ecke". Maskinen, der præsenteres på Anuga FoodTec, pakker "Joghurt mit der Ecke – Mini" i mix-pakker til børn. Bægre med to kamre pakkes sammen i par i en foliepose.

Maskinen forarbejder produkterne med en hastighed på 60 takter i minuttet. Dermed sikres det ifølge virksomheden, at yoghurten ikke sætter sig fast på (folie-)låget, hvilket ville ske ved højere takttal. En 3D-scanner, der er installeret i linjen, sørger for, at yoghurtbægrene ikke optages med et beskadiget eller manglende låg. Derudover sikrer 3D-scanneren, at yoghurtbægrene sættes korrekt ind i folieposen.

Maskinen, som er udstyret med fem pick-and-place-robotter, der placerer 300 produkter i minuttet i Flowmodulets tilførselslinje, opnår en ydelse på 150 flowpakker i minuttet. Takket være det fuldautomatiske medbringerskift under bægrenes tilførsel og de skalérbare robotter kan der konfigureres forskellige pakkeskemaer. Maskinen forarbejder pakninger af 2, 3 eller 6 stykker, når den er blevet installeret hos kunden.

– Muligheden for at emballere mix-pakker i forskellige sammensætninger giver kunderne mere fleksibilitet, lyder det fra Schubert, der også påpeger, at TLM-anlægget opfylder høje krav til hygiejne og kvalitetssikring under pakkeprocessen samt at kassetterne og medbringerne af rustfrit stål nemt kan gøres rene med højtryksspuling.

Flowmodulet af anden generation skal have forenklet tilgængeligheden for vedligeholdelses- og rengøringsarbejde. Folierullernes ergonomisk udformede ophængning skal endvidere sørge for, at maskinen kan betjenes komfortabelt af teknikere og maskinoperatører.

– Den samlede styring, brugervenligheden, den meget fleksible lastning af robotten samt den kendsgerning, at vi tilbyder det samlede maskinkoncept fra én hånd, er også vigtige fordele for kunden. Med Flowmodulet håndteres små batches, korte produktlevetider samt mangfoldige produkter så nemt som aldrig før, lyder det fra Schubert.

Anuga FoodTec slog dørene op i går og lukker dem igen fredag, og Gerhard Schubert GmbH kan findes i hal 8, på stand D080/E089.


Fotos: Schubert

GS
Print Send