PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Verdenspremiere for interaktiv EPAL-palle

Det tyske Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik, IML, og organisationen European Pallet Association e.V. (EPAL), har udviklet fremtidens lastbærer på instituttets nye Enterprise Lab i Dortmund. Og den første udgave af denne interaktive palle præsenterede man på LogiMAT 2018 i Stuttgart i midten af marts måned.
03.04.18: For at høste de mest værdifulde logistikdata er målet for parterne at digitalisere verdens største åbne pallepool. Standard Euro-pallen er den vigtigste logistik-lastbærer. Og talrige systemer inden for transport og opbevaringsteknologi, transportmidler og emballage er designet på EPAL Euro-paller. I Europa alene har man over 500 millioner paller i omløb.

– Logistik forgår på paller. Og at gøre disse intelligente gør også logistik intelligent. Intelligente paller er en milepæl på vejen til "tingenes internet", eller Internet of Things (IoT), hvor den store rigdom af logistikdata kan høstes, siger professor Dr. med. Dr. h. c. Michael Ten Hompel, administrerende Institutleder for Fraunhofer IML.

Ifølge parterne stiger efterspørgslen efter automatisk sporbare og styrbare lastbærere i øjeblikket hurtigt i kølvandet på Industry 4.0. Og man slår fast at det vigtigste værktøj deres nye interaktive palle, som ikke længere fungerer som lastbærer, men som informationsbærer.

Pallen er i stand til at kommunikere via smarte enheder i et decentraliseret netværk. Og i et samlet integreret system på 500 millioner paller bliver dette til en Business Case, der omfatter en tilhørende IT-infrastruktur og udvikling af egnede apps til mobile enheder.

– Samarbejdet med Fraunhofer IML giver os adgang til eksperter, som kan drage fordel af omfattende know-how både inden for teknologiudvikling og i etableringen af Business Cases. Derfor er instituttet den ideelle partner for os som operatør af verdens største pallepulje på vej til den digitale fremtid, forklarer Robert Holliger, formand for EPAL.

Brugen af de kommunikerende paller, der vises på LogiMAT, er baseret på radioteknologien "NarrowBand IoT". Løsningen blev udviklet som led i Fraunhofer IMLs fælles forskningsaktiviteter med Deutsche Telekom i et 'Telekom Open IoT Lab', der blev etableret for nogle måneder siden.

– Og det har vist sig, at NarrowBand IoT er den perfekte teknologi til implementering IoT-logistik. Teknologioverførsen på vores Fraunhofer 'Enterprise Lab Center' var konsistent og demonstrerede imponerende fordelene ved tværfaglig forskning på ét sted, siger Ten Hompel.

Foto: Fraunhofer IML

GS
Print Send