PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Tællehjælper gør det nemmere at tælle piller

Med smart packaging prototypen en „tællende æske“, har August Faller-gruppen skabt en emballageløsning, som skal kunne forbedre compliance og gøre håndtering af lægemidlerne nemmere for patienterne. Den intelligente, interaktive sekundære lægemiddelemballage er udstyret med et lille e-papir display og elektroniske taster.
04.04.18: Ved hjælp af den nye emballageprototype „Counting Device“, bekræfter patienten fjernelsen af enhver pille ved at trykke på en af knapperne på æskens forside. Hvis der snart ikke er flere piller, så kommer e-papir displayet i tide med en advarsel og påmindelse om, at der skal bestilles en ny recept. På den måde sikres en fortløbende medicinering.

Den mikroskopiske mikro-kontroller (hukommelseschip) på æsken forsynes vha. et batteri, der er indbygget i emballagen. Elektronikkens flade opbygning var et centralt krav ift. den nemme integration i en lægemiddelemballage. Faller løste det gennem et printkort med ensidede komponenter på bagsiden og et e-papir display, der er indbygget i æskekonstruktionen på forsiden.

– Med smart packaging løsninger, kan farmaproducenter tilbyde lægemidler med en ægte ekstraværdi til patienter, som på den ene side stiller udførlige og skræddersyede informationer til rådighed, og på den anden side øger sikkerheden og gør indtagelsen af lægemidler mere komfortabel, lyder det fra virksomheden.

"Counting Device“-emballagen er en af tre nyudviklede smart packaging prototyper, der er skabt i fællesskab med MSC Technologies i Freiburg og Hochschule Pforzheim. Udover den tællende æske, er der også tale om „Level Indicators“ prototypen, en intelligent emballage, der registrerer påfyldningsniveauet i en flaske med et flydende lægemiddel samt „Medical Prescription“ prototypen, som ikke kun tæller pillerne og minder patienterne om den rettidige indtagelse, men også gør det muligt at sende anvisningen om indtagelse til emballagen via Bluetooth, takket være en app, som virksomheden selv har udviklet.

– Vores smart packaging prototyper skal give en forestilling om alt det, der er muligt. Men selvfølgelig udvikler vi sammen med vores kunder individuelle løsninger, der præcist er tilpasset til de konkrete applikationer, lyder det fra Faller.

Foto: August Faller

GS
Print Send