PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Miljø- og klimahjørnet

Alle Nestlés emballager skal være genanvendelige i 2025

11.04.18: "Al vores emballage skal være genanvendelig i 2025". Det annoncerede verdens største fødevarevirksomhed, Nestlé, i går, da den offentliggjorde sin ambition om at gøre 100% af emballagen genanvendelig inden 2025.

Nestlés vision er, at ingen emballage, herunder plast, må ende på en losseplads eller som affald. Nestlé mener, at der er et presserende behov for at minimere emballagens indvirkning på miljøet.

Som Nestlé-koncernens topchef, Mark Schneider, siger det:
– Plastaffald er et af de største bæredygtighedsproblemer, som verden står overfor i dag. Det kræver en kollektiv tilgang, og vi er forpligtet til at finde forbedrede løsninger til at reducere og genbruge affald. Vores ambition er at opnå 100% genanvendelig emballage inden 2025.

Nestlé fokuserer på tre kerneområder: at eliminere ikke-genanvendelig plast, at tilskynde til brug af plast, der muliggør bedre genanvendelsessatser, og at eliminere eller ændre komplekse kombinationer af emballagematerialer.

I erkendelse af behovet for udvikling af en cirkulær økonomi forpligter Nestlé sig til:
at spille en aktiv rolle i udviklingen af velfungerende indsamlings-, sorterings- og genbrugssystemer i de lande, hvor Nestlé er tilstede (det er i næsten 190 lande)
at arbejde med værdikædepartnere og brancheforeninger for at udforske forskellige emballageløsninger for at reducere plastforbruget, lette genanvendelse og udvikle nye tilgange til eliminering af plastaffald
at mærke plastemballage med genanvendelsesoplysninger for at hjælpe forbrugerne med at aflevere det på den rigtige måde
at fremme et marked for genanvendt plast ved fortsat at øge andelen af genanvendt plast i vores emballage.Forebyggelse af emballagemateriale, der ender som affald, herunder i hav, oceaner og vandveje, er en af hovedårsagerne til Nestlés løfte om, at al emballage skal være genanvendelig i 2025.

Nestlé er som verdens største fødevarevirksomhed er også den virksomhed, der ifølge egne oplysninger investerer mest i fødevareforskning, nemlig ca. 11 mia. kr. om året. Nestlé er til stede i 189 lande i verden og har 328.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling. Nestlé omsætter årligt for ca. 580 mia. kr.

Illustration: Nestlé

GS

Print Send