PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Papirsugerør til små drikkevarekartoner

Tetra Pak sigter mod at lancere et papirsugerør, der passer til virksomhedens drikkevarekartoner i portionsstørrelser, inden årets udgang som en del af et bredere program for at hjælpe med at løse problemet med affald genereret af plastsugerør.
01.05.18: Sugerør spiller en integreret funktionel rolle på portionspakninger, men hvis de ikke bortskaffes korrekt, bliver de en del af plastaffaldsproblemet. Virksomheden har arbejdet med at opfordre forbrugerne til at skubbe sugerøret “back in the pack”, altså ind i den tomme emballage, så de kan indsamles sammen med resten af emballagen. Nu har man så igangsat arbejdet med at udvikle et papirsugerør, der er egnet til brug i portionspakninger.

– Det lyder simpelt nok, siger Charles Brand, Executive Vice President, Product Management & Commercial Operations. – Men i virkeligheden er der en række markante udfordringer i at producere et papirsugerør med de nødvendige egenskaber, fastslår han.

– Når det er sagt, så er vores udviklingsteam overbevist om, at de kan finde en løsning, og at vi vil være klar til at lancere et alternativt papirsugerør i slutningen af året.

I gennemsnit består Tetra Pak kartonerne af ca. 75 procent pap; papirsugerør ville være endnu et vigtigt skridt i retning af virksomhedens langsigtede ambition om at tilbyde et produkt af udelukkende fornyelige råvarer.

Foto: Tetra Pak

GS
Print Send