PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

EU-harmoniseret mærkning af pakker

Europa Kommissionen vil skabe en bedre og mere smidig samhandel. Nøglen er en standardiseret, unik nummerplade til hver forsendelse, som PostNord er godt i gang med at bruge.
03.05.18: Europa er verdens 3. største e-handelsmarked, og 40 procent af de forsendelser, der krydser en europæisk landegrænse, mister deres track & trace-information. Konsekvenserne kan bl.a. være længere leveringstid, og at forsendelser er svære at finde eller helt forsvinder. Desuden fordyres fragtomkostningerne, fordi hvert led skal omregistrere og ommærke forsendelserne. Det påpeger standardiseringsorganisationen GS1 Danmark i sit seneste nyhedsbrev.

Europa-Kommissionen har derfor ifølge organisationen lagt en strategi - Digital Single Market - som skal hjælpe handlende fra EU med en mere smidig samhandel i alle led, fra leverandør over transportfirma til kunde, uanset hvor i Europa produktet sendes fra og til. Og den anden vej, hvis en forbruger ønsker at returnere varen.

PostNord har valgt SSCC
PostNord, der er Danmarks største aktør på pakkeområdet, hilser også en harmonisering på tværs af landegrænser velkommen og har valgt SSCC-stregkoden som den standard, PostNords produkter og ydelser bygges op omkring.

– Allerede i dag benytter vi SSCC-stregkoden. Dels fordi det har været et stort ønske fra vores kunder, men også fordi al information - uanset forsendelsestype - udveksles via EDI, og det giver en lang række muligheder for tilvalg af services, fortæller Charlotte Johansen, chef for eCommerce & Product Management Parcels i PostNord Danmark til GS1.

Hun peger også på en anden fordel ved en harmoniseret label på tværs af landegrænser: – Det betyder, at man ikke skal tænke på, om den enkelte forsendelse skal transporteres inden for landets grænser, eller om den skal til udlandet. Stregkoden giver altså meget større fleksibilitet.

Fra Lars Kyed, administrerende direktør i GS1 Denmark lyder det: – Gennem 40 år har vi set, hvor stor en forskel global standarder gør, og derfor er vi glade for, at valget er faldet på GS1’s SSCC og stregkode. Udrulningen i hele Europa vil gøre, at netværk, der tidligere har været lukkede, nu kan forenes. Afsendere vil kunne bruge den samme label til alle pakker, uanset destination. Og transportører vil lettere kunne følge pakkens rejse – både frem og tilbage, hvis der er behov for det.

Illustration: GS1

GS
Print Send