PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Stærk efterspørgsel efter fleksible emballager i Europa

Forbruget af fleksibel emballage i Europa voksede med to procent til omkring 14 mia. Euro i 2017, med omtrent de samme vækstrater i både Vest- og Østeuropa. Det viser research fra PCI Wood Mackenzie. Hos producentsammenslutningen noterer man, at sund vækst for de fleste produkter slutbrugermarkeder.
04.05.18: PCI Wood Mackenzies undersøgelse viser også, at den samlede årlige produktion oversteg 15 mia. EUR, hvoraf 75 procent kom fra Vesteuropa og de resterende 25 procent fra Østeuropa. Denne region er den vigtigste eksportør med ca. 10 procent af sin produktion forbrugt uden for Europa. Prognoserne forventer, at væksten fortsætter, således at salget når op på næsten 16 mia. Euro i Europa, og det globale forbrug når 107 mia. US-dollars i 2022.

Sund vækst for de fleste produkter til slutbrugermarkedet som kaffe, foder til kæledyr og friske fødevarer har ifølge producentsammenslutningen Flexible Packaging Europe (FPE) drevet produktionen i vejret. Blandt andet peger man på, at mindre husstande har brug for et større udvalg af små portioner, og at der fortsat er efterspørgsel efter flere varetyper fra forbrugerne.

– Dette understøtter den generelle tendens fra stiv til fleksibel emballage, som giver større komfort og passer bedre til nutidens livsstilsbehov, lyder det.

Denne tendens bekræftes af yderligere data målt fra Euromonitor International. Denne undersøgelse indikerer imidlertid en stagnation af forbruget i konfekture, mens væksten fortsætter i kategorierne salte snacks, ost, kaffe, tørre produkter og dyremad.

Formand for FPE, Gérard Blatrix, siger i en kommentar til markedsundersøgelsen: – Disse tal viser en styrke i dybden for europæisk efterspørgsel efter fleksibel emballage og en modstandsdygtighed på kernemarkederne. Trenden til mere bekvemmelighed og større udvalg af formater bliver tydeligt opfyldt af innovative fleksible emballageformater.

– FPE og dets medlemmer er forpligtet til at sikre, at fleksibel emballage fortsat er på forkant med moderne emballageløsninger med en stærk miljøbesked. Den væsentligste begrundelse for fleksibel emballage er at minimere brugen af råmaterialer, hvilket generelt gør det til den mest ressourceeffektive emballageløsning til rådighed, siger han.

FPE er meget aktiv i bæredygtighedsprojekter inden for rammerne af EU's cirkulære økonomistrategi. Den fleksible emballageindustri understøtter den separate indsamling af al emballage for at sikre, at disse materialer behandles effektivt til nyttiggørelse. FPE er et stiftende og ledende medlem af CEFLEX-initiativet, som beskæftiger sig med alle former for fleksibel emballage i en cirkulær økonomi. Initiativet understøtter også udviklingen af forbedrede sorterings- og genbrugsløsninger i hele Europa.

Arkivfoto: PACKobserver©

GS
Print Send