PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Stopper salg af engangsservice af plast

Stopper salg af engangsservice af plast

Miljøet spares for store mængder engangsplast, når Føtex fra nytår som den første supermarkedskæde i Danmark stopper alt salg af engangsservice lavet af plast. Det fastslår Dansk Supermarked, som oplyser at det sker som led i et samarbejde med WWF Verdensnaturfonden.
14.05.18: Hvert år køber kunderne mere end 25 millioner knive, gafler, kopper, glas, sugerør og tallerkner af plast i Føtex, men fra nytår er det slut. Senest den 1. januar vil man kun kunne finde engangsservice lavet af mere bæredygtige og nedbrydelige materialer på hylderne. Dermed vil miljøet blive sparet for store mængder engangsplast.

Engangsservice af plast er ifølge WWF Verdensnaturfonden særlig risikofyldt for naturen, fordi vi netop ofte bruger det udendørs og kan have svært ved at komme af med det igen på en forsvarlig måde. Ender det i naturen, kan det i flere hundreder år udgøre en trussel for alt fra vandlopper til hvaler.

– Vi ved, at miljø og dyreliv lider under det store forbrug af plast, og vi gøre alt for at udfase plast, hvor det ikke er nødvendigt. Derfor vil vi senest fra nytår have erstattet alt engangsservice i plast, så kunderne i stedet kan købe mere bæredygtige alternativer. Det er første skridt, og vi vil følge op med nye initiativer, der kan bekæmpe plastforurening, siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex.

Kæden peger i en pressemeddelelse på at engangsservice udgør så stor en del af plastforureningen af havene, og at EU opgør det i sin egen kategori. – Blandt andet viser EU’s opgørelse, at hele 17 procent af det plast, der flyder rundt i Middelhavet, stammer fra engangsservice. I England arbejder regeringen nu på at forbyde plastiksugerør, og i Frankrig er engangsservice af plast allerede forbudt, oplyses det.

Thor Jørgensen fortæller, at kæden træffer beslutningen om stop for salg af engangsplast allerede inden alternativer til de nuværende varer er helt på plads:

– Det er en stor udfordring, men med beslutningen vil vi også lægge pres på os selv. Vi må erkende, at vi i dagligvarehandlen sammen med kunderne kan gøre en stor og positiv forskel, når det gælder om at spare miljøet for plast. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at finde alternativer. Nu har vi som de første lovet, at engangsservicet i plast er væk senest fra nytår, og så vil vi følge op andre steder, hvor plast er unødvendigt, siger han.

Foto: Dansk Supermarked

GS
Print Send