PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Miljø- og klimahjørnet

LEGO fremrykker mål om 100 procent bæredygtige emballager til 2025

15.05.18: I 2015 annoncerede LEGO-koncernen sin ambition om at bruge 100 procent bæredygtige materialer i både klodser og emballage inden 2030. Men nu justerer koncernen målsætningen, således at man tilstræber 100 procent bæredygtige emballager inden 2025. Ambitionerne omfatter udskiftning af engangsplast og anvendelse af recirkuleret eller bæredygtigt bio-baserede materiale til alle plastbaserede emballager.

I øjeblikket er størstedelen af LEGO's-emballager - opgjort efter vægt - karton- eller papirbaserede, som kan genanvendes, er bæredygtig fremskaffet og certificeret af Forest Stewardship Council.

Tim Brooks, Vice President Environmental Responsibility hos LEGO, siger: – For at støtte vores virksomhedsmission har vi et "Planet Promise", og vi har forpligtet os til at spille vores rolle i at beskytte planeten til fremtidige generationer. Brug af bæredygtig emballage er en vigtig del af opfyldelsen af dette løfte. Ved at fremskynde vores ambitioner for bæredygtig emballage anerkender vi også behovet for at finde bedre emballeringsløsninger hurtigere. Vi har gjort gode fremskridt de seneste tre år, og der er stadigvæk arbejde at gøre.

LEGO's klodser er designet til at blive genanvendt og givet videre gennem generationer, men ikke alle beholder deres LEGO-æsker og anden emballage. Da nogle af LEGO-emballagerne indeholder engangsprodukter af plast, som i dag ikke er bæredygtige og i nogle tilfælde ikke kan genbruges af forbrugerne, iværksætter koncernen aktivt foranstaltninger til forbedring af emballagens bæredygtighed.

Tim Brooks tilføjer: – I 2025 er vores mål at ingen LEGO-emballagedele skal ende på en losseplads. Emballage vil blive fremstillet af vedvarende eller recirkuleret materiale og vil være let for forbrugerne at genbruge.

Allerede mange tiltag
Koncernen har taget flere skridt til at forbedre bæredygtigheden af emballagen: I 2018 er man begyndt at bruge genbrugsplast i ruder, der giver et kig ind til produktet.

Og i år er koncernens æsker i USA og Canada også blevet udstyret med How2Recycle-mærket, der fremmer emballagegenbrug og giver amerikanske og canadiske forbrugere klare retningslinjer for ansvarligt genbrug af deres LEGO-emballage.

I 2017 blev plastbakker, der blev brugt til adventskalendere, erstattet med bakker af genbrugspapir, hvilket sparede op til 1 million plastbakker.

Ca. 75 procent af den karton, der bruges til at lave LEGO-æskerne, er genbrugsmateriale.

Den gennemsnitlige størrelse af en LEGO-æske er blevet reduceret med 14 procent i løbet af de sidste fire år, hvilket forbedrer transporteffektiviteten og hvert år i gennemsnit sparer over 3.000 lastvogne og 7.000 tons karton.

Alt papir og karton, der anvendes i LEGO-produkter og produktemballage, er genbrugeligt, bæredygtig indkøbt og certificeret af Forest Stewardship Council

Koncernens definitioner
LEGO-koncernens bæredygtige emballageambition fokuserer på at finde bæredygtige emballeringsalternativer, der er:

Fornyelige: 100 procent af koncernens æsker, poser og specialemballager skal fremstilles af genbrugsmaterialer eller bæredygtige bio-baserede materialer.

Effektive: der skal løbende undersøges måder til at optimere emballage på, afvejet i forhold til forbrugerappeal for miljøindsats.

Recirkulérbare: emballagerne skal designes på en måde, der gør det lettere for forbrugerne at genbruge på vores store markeder

Koncernens definition på et nyt bæredygtigt materiale er, at det skal have et stadigt lettere aftryk end det materiale, det erstatter på tværs af vigtige miljømæssige og sociale områder, såsom anvendelse af fossile ressourcer, menneskerettigheder og klimaændringer.

LEGO oplyser i øvrigt, at man samarbejder med World Wildlife Fund for Nature (WWF) som en del af bestræbelserne på at reducere CO2-emissioner i fremstillings- og forsyningskæden og fremme global indsats for klimaændringer.

Gennem investeringer i vindkraft er den energi, der bruges til at lave LEGO-klodser, opvejet ved produktion af vedvarende energi.

Foto: LEGO

GS

Print Send