PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Plastproducent investerer i nye pakkelinjer med robotter

Et 100 procent hygiejnisk og automatisk pakkeanlæg hos plastproducenten Medicopack i Langeskov sørger for, at de færdige infusionsbeholdere, der bruges til at give patienter drop, fremover automatisk bliver stablet og klargjort til pakning. Bag pakkeanlægget står robotklyngen i Odense og Egatec.
16.05.18: Medicopack producerer emballageløsninger i plast inden for medicinal- og healthcareindustri både herhjemme og globalt, hvor netop infusionsposerne udgør en stor del af produktionen. En branche som er underlagt strenge krav til hygiejne og renhed i produktionen. Derfor valgte Medicopack at automatisere pakkeprocessen. Dels for at eliminere det manuelle arbejde - og dels for at eliminere risiko for forurening.

Hvor man før havde en medarbejder til at stable og pakke beholdere manuelt fra et pakkekar og oven i købet sørge for at de nu også vendte rigtigt inden pakning, er denne proces nu overtaget af en robot.

Sammen med robotklyngen i Odense, har virksomheden Egatec A/S udviklet en komplet celle for automatisk stabling af væskebeholdere.

– Det nye anlæg gør at de producerede poser helt undgår menneskeberøring. Beholderne kommer direkte fra en celle, hvor de bliver støbt, færdiggjort og testet, ud på et transportbånd hvor de bliver taget af en UR robot påmonteret to gribere fra On Robot. Robotten tager de tomme beholdere to ad gangen og stabler i magasiner med en kapacitet på 10 stk. i hvert magasin, forklarer man.

Løsningen omfatter to pakkelinjer, oplyses det.

Foto: Egatec

GS
Print Send