PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Klar til den bæredygtige emballageomstilling?

Klar til den bæredygtige emballageomstilling?

Nye strategiplaner for plast i en cirkulær økonomi er på vej både herhjemme og på EU-plan, og hos Center for Plast og Emballage på Teknologisk Institut sætter man fokus på, hvordan virksomhederne kan blive klar til denne grønne emballageomstilling med et såkaldt Open lab-arrangement omkring bæredygtigt design i juni.
16.05.18: Den globale bæredygtige omstilling er i hastig udvikling og hos forbrugere og producenter er der en øget bevidsthed om, at både fødevarer og emballage skal være produceret af bæredygtige råvarer. Dette stiller nye krav til emballagen i henhold til materialevalg, kombination af materialer, typen af tilsætningsstoffer og designet.

EU-kommissionen har således udarbejdet European Strategy for Plastics in a Circular Economy og Miljøstyrelsen arbejder på en dansk plaststrategi. EU’s overordnede budskab er krav om genanvendelse af alle plastprodukter, flere indgreb mod engangsprodukter og øget fokus på bioplast. Målet er at skabe stabile prisstrukturer og forsyningskæder samt at fordoble genanvendelse af plastemballage i 2030.

Hos Teknologisk Institut anbefaler man, at virksomheder ikke kun har fokus på opfyldelse af lovkrav, men i lige så høj grad også fokuserer på en mere offensiv udnyttelse af nye forretningsmuligheder, som både lovgivning og markedsefterspørgsel vil skabe.

Og hos Center for Plast og Emballage på Teknologisk Institut hjælper man virksomheder med at blive klar til den grønne omstilling fra virksomhedernes emballagestrategi til virkeliggørelse af nye emballagematerialer og -design.

Derfor afholder man også et Open lab-arrangement den 19. juni, hvor instituttets plast- og emballageeksperter sætter fokus på de væsentligste drivere for den bæredygtige omstilling og viser deres udstyr til pilotproduktion frem.

I invitationen fra Center for Plast og Emballage lyder opfordringen: "Er du interesseret i fremtidens emballager og vil du have den nyeste viden om, hvad der rører sig inden for bæredygtig emballagedesign? Så kom til Open lab". Samtidig oplyser man, at deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.

Mere information samt tilmeldingsformular kan findes her: https://www.teknologisk.dk/k90108

Foto: Center for Plast og Emballage, Teknologisk Institut

GS
Print Send