PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Ny serie i labelprinternes superliga

– Vi har nu med succes fået lanceret Zebras nye ZT610/ZT620 super-industrielle labelprintere på det danske marked, lyder det fra Norris Print-Tech A/S, der er Zebra Technologies’ Premier Partner. Virksomheden oplyser, at der allerede er 40 enheder i drift i bl.a. medicinal- og kemisk industri og at den nye 600-serie afløser de hidtidige 110Xi4, 140 Xi4 og 170Xi4, der nu er udgået af salg.
18.06.18: Den nye ZT610 er ifølge virksomheden modellen, der dækker det udbredte 4” segment (104 mm printbredde), og den kan leveres i 200, 300 eller 600 dpi udgave. Den bredere ZT620 anvendes til pallelabel-printning i større skala samt til f.eks. kemikalietanke o. lign.

– Og fælles for ZT600-serie printerne er en særdeles robust konstruktion. Chassis, valser, kuglelejer med videre er udelukkende udført i metal for at give den mest driftsstabile konstruktion, selv til 24/7 produktion, lyder det.

200 dpi udgaverne oplyses at printe i hastigheder helt op til 356 mm/s (14”/s) og ZT600 printere har skal have kræfter til at ”brænde igennem” med krævende labelmaterialer, end andre printere kan klare.

    600 dpi topmodellen skal være i stand til at printe pålideligt på labelmaterialer helt ned til 3 mm i højden. – Dermed er printeren velegnet til f.eks. små microlabels til elektronikindustrien, hvor pladsen til labels ofte er meget begrænset, men hvor der stadig skal præsteres læsbar skrift og 1D/2D-koder. Dertil kan printhoved-temperaturen via 300-trins skala justeres fuldstændig optimalt til labelmateriale og farvebånd, påpeger Norris Print-Tech .

Informativt farve-display
ZT600 printere er udstyret med farve-display, der via klassisk grøn/orange/rød baggrund orienterer brugeren om printerens tilstand. Er baggrundsfarven f.eks. rød, er der en utilsigtet afbrydelse, der skal håndteres straks. LED-lamper lyser ved åbning af printerens låg op, så brugerne lettere kan montere nye medier korrekt ved at følge de oplyste passageveje.

De nye printere skal som standard med hukommelse, der sikrer brugeren maksimal produktivitet og kapacitet til at håndtere selv tunge Unicode eller asiatiske fonte som f.eks. de kinesiske.

Den klart mest brugte labelhåndtering efter printningen er ifølge Norris Print-Tech labelafrivning.

– Men det ses også jævnligt at brugssituationen kræver enhåndsetikettering. Til det formål kan printeren udstyres med dispenserfunktion, så bagpapiret rulles op inde i printeren og den printede label kan gribes og sættes direkte på emnet med én hånd. I andre tilfælde ønskes der automatisk opskæring af den printede bane efter en eller flere labels påpeger man.

Til begge printerbredder kan desuden leveres et RFID-kit for printning og kodning af UHF labels, og serien kommer med et utal af interface- og opkoblingsmuligheder.

Fotos: Norris Print-Tech

GS
Print Send