PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Har succes med at genanvende sort plast

Faerch Plast UK Ltd har samarbejdet med tre større britiske detailhandlere - Marks & Spencer, Tesco and Sainsbury’s og den førende britiske spiller inden for affaldshåndtering, Viridor, om at genanvende sort plast til ny fødevareemballage i et projekt, der bydes velkommen af den britiske miljøminister Michael Gove.
01.07.18: Resultatet er en cirkulær økonomi-løsning på et tidligere udfordrende materiale, som i første omgang vil genanvende 120 tons sort plast (8 millioner enheder) om måneden med start i juli.

Ifølge en pressemeddelelse fra det danske moderskelskab, Færch Plast A/S , slår Michael Gove fast at: "Denne globale og innovative ordning kan mindske Storbritanniens eksport af affald, forebygge enorme mængder af plastdeponering samt erstatte jomfruplast på markedet."

Færch Plast betragter samarbejdet som bevis på, at målene med initiativet "The UK Plastics Pact", som har til formål at omstille plastindustrien og som virksomheden var stiftende medlem af, bliver realiseret for at opnå de reelle forandringer, markedet efterspørger.

Virksomheden, der er en førende producent af genanvendelig plastemballage, skaber i samarbejde med detailhandlere nye rammer for at imødekomme efterspørgslen på genanvendt plastmateriale.

– Og projektet har bevist, at et kommercielt projekt kan spredes på tværs af Storbritannien; jo mere plast, der indsamles, jo mere plast kan genanvendes og sendes tilbage i den cirkulære økonomi, påpeger man.

I denne måned starter Viridor den nye behandling af plastmaterialet og tilføjer sort plast til strømmen af farvet plast, der allerede genanvendes, og som vil blive brugt i ny plastemballage til M&S-, Sainsbury’s- og Tesco-produkter.

Foto: Færch

GS
Print Send