PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Bosch leder efter køber til sin pakkemaskineforretning

Bosch leder efter køber til sin pakkemaskineforretning

Efter hvad man betegner som intensive og grundige overvejelse af alle sine strategiske muligheder har Bosch besluttet at søge en køber til sin pakkemaskineforretning (PA), mere specifikt medicinal- og fødevareenhederne i Packaging Technology divisionen.
02.07.18: Hos Bosch-koncernen, der har brug for at fokusere på transformation fremover, har man ikke kunnet identificere tilstrækkelige relevante synergieffekter i form af forretninger eller teknologi, der kunne tilbyde divisionen en fremtid inden for Bosch. Derfor er pakketeknologi ikke en del af koncernens kerneforretning. PA er involveret i projektvirksomhed vedrørende specialiserede områder af emballageindustrien.

Virksomheden opererer også i et konkurrencepræget miljø, hvori spillerne er små og mellemstore virksomheder (SMV'er), og som derfor har en strukturel fordel. Bosch er sikker på, at virksomhedens pakketeknologiaktiviteter skal sammensættes på en anden måde, der gør det muligt at reagere mere fleksibelt på de specifikke krav på markedet for pakkemaskiner. Selskabets specialmaskinefabrikant Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH er en separat enhed, og vil forblive en del af Bosch-koncernen.

Udsigterne
– Denne beslutning vil gøre det muligt for Bosch at indsnævre sit fokus på vigtige emner af betydning for sin fremtid, som f.eks. omdannelsen af Bosch-koncernen og dens fremtidige digitaliseringsstrategi, herunder IoT, tingenes internet, og at samle ressourcerne i overensstemmelse hermed, siger Dr. Stefan Hartung, bestyrelsesmedlem i Bosch med ansvar for Energy and Building Technology og Industrial Technology Business sektorerne.

– Både PA og Bosch vil drage fordel af denne beslutning. En reorganiseret pakketeknologivirksomhed vil være i stand til at tilpasse sig mere fleksibelt til de forskellige krav på dette typiske SMV-marked, mens Bosch vil være fri til at fokusere sin opmærksomhed helt på gruppens forestående dybe transformation, tilføjer Hartung, der fortsætter: – Det er også Bosch-koncernens strategi at strukturere sine operationer konkurrencedygtigt. Derfor tilpasser virksomheden løbende sine forretningsområder, og det er i denne sammenhæng, at denne beslutning skal ses.

Gode produkter og stigende efterspørgsel
Teknologisk, såvel som på grund af nye tilgange og det effektive team bagved, har Bosch pakkemaskiner et fremragende ry i de forskellige industrier, hvor de benyttes. Divisionens innovationer har også for nylig vundet priser.

– Mine kolleger i spidsen for PA og jeg er overbevist om succes i fremtiden. Vi er en af de største virksomheder i vores branche, og den vej vi har valgt er helt klart den rigtige. Vi vil stå sammen som en stærk og stabil enhed. Også under et nyt ejerskab vil vores erfarne team fortsat tilbyde vores kunder fremragende produktionsløsninger og -tjenester, siger Dr. Stefan König, bestyrelsesformand for Robert Bosch Packaging Technology GmbH.

– PA har altid haft en stort set uafhængig eksistens inden for Bosch-koncernen og vil i fremtiden kunne reagere endnu bedre på emballagebranchens krav. Vores kunder vil drage fordel af dette, siger han.

Fra et forretningsperspektiv har de sidste to regnskabsår været vanskelige for nogle PA-enheder. Under ny ledelse er selskabet imidlertid begyndt at tilpasse sig med en vis indledende succes. Og mange enheder har ifølge virksomheden nu en god position til at betjene det voksende marked. I de kommende år forventer man at se stigende efterspørgsel. Med sine mange teknologiske USP'er udvikler lægemiddelenheden sig opmuntrende og vokser. Fødevareenheden har styrket sine kerneområder og har til hensigt at udvide sin markedsstilling yderligere, oplyses det.

PA beskæftiger i øjeblikket ca. 6.100 associerede virksomheder i sine globale pakketeknologienheder. Og målet er ifølge Bosch at alle dens medarbejdere og lokationer skal bevares af en eventuel køber. – Samarbejdspartnere og medarbejderrepræsentanter blev fredag informeret om beslutningen. Og de vil løbende blive holdt ajour omkring salgsprocessen, lyder det.

Foto: Bosch

GS
Print Send