PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

RFID-mærkning på produktniveau til en kompleks forsyningskæde

"Målsætningen for Amazon er at kende sine kunder så godt, at de ikke længere aktivt behøver at købe ind, fordi virksomheden allerede ved, hvad og hvornår den skal levere". Sådan lød det blandt andet da en lang række erhvervsfolk en torsdag i forgangne måned befolkede et par af auditorierne samt forhallen på IT-Universitetet på Amager ved en årligt tilbagevendende konference og udstilling arrangeret af det tematiske netværk ”RFID i Danmark".
04.07.18: Overskriften for begivenheden - "RFID & IoT in the Nordics 2018" - dækkede, som forkortelserne indikerer, over præsentationer af nogle af de nyeste udviklinger og trends inden for RadioFrekvens IDentifikation og Internet of Things. Og årets emne var: Sådan gør du din virksomhed intelligent gennem brug af intelligente trådløse teknologier.

Beskrivelsen af Amazons målsætning stod Mark Thomson, Retail Director EMEA hos Zebra Technologies, for. Som en af konferencens hovedtalere gav han nemlig sit bud på "how to face the challenge of a new digital retail landscape", og her var mange spændende pointer at hente.

For eksempel tegnede han et billede af, hvordan de fysiske butikker skal indstille sig på kun at være showrooms, ligesom man ser det med biler, og at detailhandlerne skal vænne sig til at sælge sine produkter via flere kanaler og samtidig holde styr på sit lager, som for en stor dels vedkommende faktisk vil ligge ude hos kunder til prøvning, overvejelse og måske returnering.

– Amazon, der i dag er i verdens top10 inden for mode, og som har en ambition at blive nr. 5, arbejder med den indfaldsvinkel, at de vil have mest muligt tøj ud til kunderne. Derfor er deres motto "try before you buy", og så har de indbygget den feature, at jo mere kunderne beholder, jo større rabat udløser det, forklarede Mark Thomson.

Han slog også fast, at i gennemsnit 30 procent af de varer, der bestilles online, returneres igen (for sko tilmed helt op til 50 procent) - mod 8,89 procent af varerne købt i fysiske butikker. – Derfor investerer detailhandlerne i ny teknologi for at genopfinde forsyningskæden med fokus på at spore status for lagerbeholdningen. Og her kan RFID-platforme øge lagerets nøjagtighed til over 95 procent, ligesom udsolgte varer kan reduceres med op til 80 procent med RFID-mærkning på produktniveau, sagde han.

RFID og IoT i hver sit spor
Konferencen bød også på en række praktiske eksempler på, hvordan disse teknologier faktisk anvendes i forskellige virksomheder og organisationer. Og den var bygget op således, at deltagerne om eftermiddagen skulle vælge om de foretrak at følge det spor, som handlede om RFID, eller det spor, der havde overskriften IoT.

PACKobservers udsendte valgte den førstnævnte mulighed, og fik dermed mulighed for at høre mere om, hvordan man f.eks. på det nye Aarhus Universitetshospital styrer både
 


Mark Thomson, Retail Director EMEA,
Zebra Technologies
 

medicinering og sterilt udstyr vha. RFID. It-projektchef Lars Ganzhorn Knudsen beskrev processen med at bygge systemet op, og han kom bl.a. med følgende gode råd: – Når I tror I har fået det lavet rigtigt, så start forfra igen. Samtidig slog han fast, at hospitalet vil sigte mod at have én leverandør til hele infrastrukturen (dvs. af tags, antenner, læsere og programmer).

Dagen bød bl.a. også på indsigt i, hvordan Kopenhagen Fur sigter mod at skabe en forsyningskæde der er gennemsigtig fra minkfarm til forbruger, og hvor man samtidig indfører en ny standard for dyrevelfærd. Og på information om, hvordan Egedal Kommune skabte en mere sikker cykelsti for skolebørnene ved hjælp af RFID.

Endelig bød dagen på en udstilling med knapt 30 deltagende virksomheder i forhallen. Disse kunne besøges i de forlængede pauser, og snakken gik livligt ved de små stande.

Arrangementet er netværket "RFID i Danmark"'s ottende årlige konference. Og ifølge Henrik B. Granau, der i efteråret 2010 stiftede netværket, er det er største RFID-konference i Norden.

Fotos: "RFID i Danmark"
Print Send