PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Aseptiske fyldemaskiner med større kapacitet

Svenske Ecolean, der på globalt plan udbyder letvægtsemballageløsninger i form af faconsyede poseemballager af plast og kridt til både autoklaverede og kølede flydende fødevarer, lancerer nye fyldemaskiner til aseptiske portions- og familiepakninger, der sparer ressourcer og maksimerer driften.
02.08.18: – På samme måde som vi har forpligtet os til at producere lettere, fleksible emballageløsninger, der hjælper fødevare- og drikkevareproducenterne, med at gøre mere med mindre, så er vores fyldeudstyr også kompakt og effektivt. EL6 og EL3 + har højere kapaciteter, reduceret miljøpåvirkning og konkurrencedygtige driftsomkostninger, alt sammen med samme pladsbehov som tidligere versioner, lyder det fra Ecolean.

– Når vi lancerer disse højkapacitetsmaskiner, lægger vi stor vægt på at sænke omkostningerne pr. pakning til vores kunder, uddyber Christian Olsson, direktør Filling Lines. – Det gør en forskel, ikke kun på at tilbyde en endnu mere konkurrencedygtige totalomkostninger til ejerskab, men også på at reducere miljøpåvirkningen yderligere. Vi kan nu tilbyde en nemmere maskine med højere kapacitet til vores kunder, alt inden for samme gulvareal.

Hurtigste maskine til dato
Virksomhedens nye EL6 er blevet udstyret med seks fyldehoveder, hvilket øger kapaciteten til at kunne fylde op til 18.000 portionspakninger pr. time. Til brug med Ecolean Air Aseptic 125ml, 200ml, 250ml og 350ml og Ecolean Air Aseptic Clear 200ml og 250ml pakninger skal EL6 bruge op til 30 procent mindre luft, vand og energi under både produktion og rengøring.

For at gøre EL6 fyldelinien komplet kan man i øvrigt forsyne den med en CIP-enhed, en sugerørsapplikator, en buffer enhed og en konditioneringsenhed samt nem konfiguration til sekundære emballeringsløsninger.

Sparer ressourcer samtidig med at kapaciteten forbedres
Den nye EL3 + erstatter virksomhedens hidtidige EL3 maskine, og den oplyses at have en øget kapacitet på 25 procent til at fylde op til 7.500 familiepakninger pr. time. Til anvendelse med Ecolean Air Aseptic 500ml, 750ml og 1.000ml pakninger skal EL3 + bruge mindre luft og energi under produktionen og op til 50 procent mindre vand under rengøringscyklussen.

Et opdateret kontrolsystem med bevægelig HMI-skærm sammen med et forenklet udløb, der placerer pakningerne direkte på en downstream transportør, skal endvidere muliggøre kapacitetsforøgelse og forbedre maskinens ydeevne. Andre muligheder for EL3 + omfatter en CIP-enhed, en integreret packer og en SnapQuick applikator, der anvender Ecoleans prisbelønnede genlukfunktion til pakningerne.

Gør det nemmere for kunden
Som de øvrige aseptiske Ecolean-fyldemaskiner skal et integreret rengøringssystem og præproduktionssteriliseringssystem samt en HEPA filtreret fyldezone ifølge virksomheden sikre det samme høje hygiejneniveau før og under produktion.

Emballagerne, der er klar til fyldning, er steriliseret ved hjælp af elektronstrålebehandling, hermetisk forseglet og distribueret på ruller fra Ecoleans fabrikker. Før åbning, fyldning og forsegling i fyldemaskinen, re-steriliseres emballagernes ydre flader ved anvendelse af et system med en 1% peroxidspray og UV-lys.

– Det er vigtigt, at vi gør det nemmere for vores kunder. Baggrunden for konstant at forbedre vores egen ydeevne samt effektiviteten af Ecolean-fyldemaskinerne er at maksimere resultaterne for vores kunder, siger Olsson. – Med højere kapacitet på samme areal, avanceret teknologi, men nemme operationer, tilbyder vi en lettere løsning.

Foto: Ecolean

GS
Print Send