PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Fra fire forskellige materialer til ét papirbaseret

Smurfit Kappa har arbejdet sammen med den globale leverandør af tunge køretøjer, Scania, for at erstatte nogle af de materialer, som selskabet har anvendt i sin forsyningskæde, med papirbaserede emballageløsninger.
07.08.18: Emballageproducenten arbejdede sammen med divisionen 'Scania Parts Logistics', som er ansvarlig for distributionen af alle Scania-dele. Scania har en kompleks forsyningskæde med produkter i mange forskellige størrelser, hvoraf nogle er særligt skrøbelige.

Scania havde særlige krav til pakning af vinduer til lastbiler, der blev transporteret ved hjælp af fire forskellige materialer, der inkluderede både træpaller og ekspanderet polystyren (EPS).

Smurfit Kappa anvendte sin SupplySmart service til at gennemgå alle aspekter af Scanias forsyningskæde. Analysen blev derefter sammenlignet med erfaringer indsamlet fra over 60.000 forsyningskæder for at identificere muligheder for at foretage bæredygtige ændringer.

Smurfit Kappa kom derefter op med et nyt koncept, der erstattede EPS-dele og træpalle med såkaldte honeycomb-plader, et fuldstændigt bæredygtigt papirbaseret materiale. Sammen med skiftet fra flere materialer til en løsning baseret på ét materiale blev den nødvendige lagerplads reduceret med 50 procent, hvilket også resulterede i betydelige transportbesparelser for Scania.

Brechtel Coox, Packaging Engineer hos Scania Parts Logistics siger: – Efter en omfattende gennemgang af den udfordrende opgave, som vi præsenterede dem for, formåede Smurfit Kappa at præsentere os med en genial løsning, der oversteg alle vores forventninger.

– Scania Parts Logistics er afhængig af en optimeret forsyningskæde, så vi kan garantere vores kunder en førsteklasses service.

Erik Bunge, CEO for Smurfit Kappa Corrugated Benelux tilføjer: – Dette projekt var resultatet af en samarbejdsproces mellem Smurfit Kappa og Scania Parts Logistics. Vores udgangspunkt var at se, hvordan vi kunne optimere deres forsyningskæde med hensyn til tid, omkostninger og bæredygtighed .

– Den papirbaserede løsning, som vi kom op med, der kombinerer bølgepapproduktion og dermed honeycomb-produktionskapacitet, er stærk og giver os mulighed for at levere en innovativ og pålidelig service til vores værdsatte partner Scania.

Foto: Smurfit Kappa

GS
Print Send