PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Frisk kildevand i karton

De svenske Nyckelbryggerier lancerer nu vand fra Älvsby Källa i, hvad man kalder "en længe ventet klimasmart emballage som et supplement på markedet for kildevand, der er domineret af plast- og glasflasker".
24.08.18: – Den nye kartonflaske er mere klimavenlig sammenlignet med både glas- og PET-flasker. Kartonmaterialet kommer fra ansvarlig dyrket skov og kapslen er fremstillet af sukkerrør, lyder det fra Nyckelbryggerier.

Ifølge virksomheden forårsager en plastflaske dobbelt så stor klimapåvirkning og CO2-udledning til miljøet sammenlignet med kartonflasken. Tilsvarende oplyser man, at en glasflaske forårsager fem gange så høj en klimapåvirkning som kartonflasken.

– Ud over at plast er svært at genanvende og genbruge, handler det om, hvilken nettoforsyning af CO2 en emballage bidrager med til miljøet. Ved at bruge skov og planter som råmaterialer bliver det et lukket kredsløb i modsætning til at bruge olie som råmateriale, hvilket giver en nettoforsyning af CO2 til miljøet. Kan vi konvertere 100.000 PET-flasker til lige så mange kartonflasker, så sparer vi 3,5 tons fossil olie. Det er en langsigtet og ægte miljøtænkning og vigtigt skridt i retning af målet om at have fossilfri emballage i fremtiden, siger Mia Grenmark Köhler, CEO for Nyckelbryggerier.

Tetra Prisma kartonflasken er ergonomisk designet og den skal ligge godt i hånden ganske som en flaske gør, fordi den er formet som en prisme. Tetra Pak, som står bag den nye emballage, arbejder konstant på at udvikle og forbedre sine emballager.

– Endelig kan vi tilbyde forbrugerne godt vand i en god emballage - god for miljøet altså. Vi begynder nu at sælge vand i dagligvarehandelen. Samtidig tilbyder vi kunderne at producere vand og emballage under vores egne mærker både i Sverige og i udlandet, siger Mia Grenmark Köhler.

Kildevandet er tappet i Älvsbyn, og stammer fra det nordvestlige Lappland og de enorme gletsjere i Sulitelmamassivet. Den langsomme filtrering gennem uberørt natur giver det krystalklare vand optimal pH-værdi og mineralindhold med lav saltholdighed og perfekt blødhed. Vandet er af enestående kvalitet og er helt naturligt, fordi det har været uberørt af menneskelige påvirkninger gennem forsuring og andre forurenende stoffer.

– Det er helt rigtigt, som mange siger, at det mest miljøvenlige er drikkevand fra hanen. Men hvis du ikke har en hane i nærheden, så er kartonflasken den bedste løsning, siger Mia Grenmark Köhler.

Foto: Nyckelbryggerier

GS
Print Send