PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Lancerer ny og bedre simulator for gasbarrierer

Den norske virksomhed Norner, der er specialiseret i industrielle polymertekniske R&D-services meddeler nu, at man har udviklet en ny og forbedret version af sin barrieresimulator med ny funktionalitet til beregning af CO2- og gastransmission ved dynamiske betingelser for O2, H2O og CO2.
06.09.18: – For at udvælge eller udvikle optimale emballagesystemer er det vigtigt at kende materialerne og emballagens barriereegenskaber. Vores online kalkulator for barrieregenskaber er udviklet af et team af vores eksperter, og er et værktøj til simuleringer i designfasen for nye emballager. Ved at anvende disse beregninger kan udvikleren undersøge effekten af ændringer i design, materialer og lagstrukturer uden dyre test i screeningsfasen. Det vil også være muligt at reducere instrumenttests af permeabilitet og holdbarhed i udviklingsfasen, lyder det fra virksomheden.

Simuleringsmodellen beregner hastighed for iltgennemtrængning (OTR), vanddamppermeabilitet (WVTR), og nu også CO2-gennemtrængning for emballager af de mest relevante plastmaterialer, såsom PE, PP, PET, PS, PA og EVOH. Barriereegenskaber for co-injicerede eller co-ekstruderede flerlagsløsninger og løsninger med in-mould-labelling kan studeres og evalueres for bægre, flasker, folier og firkantede beholdere. Fleksibiliteten til at variere emballagens geometri, permeabilitet og miljø er ifølge virksomheden nu udvidet til dynamiske miljøforhold. Dette skal gøre det muligt for brugeren at beregne den samlede gasgennemtrængning ved en række forskellige miljøforhold ved at simulere naturtro situationer i værdikæden.

– Vores barriereberegner er blevet et populært værktøj blandt fagfolk inden for emballageindustrien, og vi er glade for at tilbyde disse forbedringer til tusindvis af faste brugere, siger Morten Augestad (foto), forretningsdirektør hos Norner.

Webdesignet og betjeningspanelet er også nyudviklet og forenklet. Kalkulatoren er tilgængelige både i en betalt version og en gratis forenklet version. En bredere vifte af materialer, et vilkårligt antal lag til ekstruderede film og flasker, ubegrænset antal lag af bakker og firkantede beholdere inklusive IML og et vilkårligt antal miljøforhold beregnet i en sekvens er tilgængelig i den betalte version, oplyses det.

Foto: Norner

GS
Print Send