PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Scanstar-vindere vises på FoodTech-messen

Scanstar-vindere vises på FoodTech-messen

23 tilmeldte emballageløsninger fra alle de skandinaviske lande, blev i løbet af sommeren til otte vindere af en Scanstar i den fællesnordiske emballagekonkurrence af samme navn, der hvert år afholdes af Scandinavian Packaging Association SPA. I år stod det danske medlem, Teknologisk Institut, Plast og Emballage for arrangementet - og vinderne udstilles også på dansk grund midt i november.
27.09.18: Alle de emballager, der er blevet hædret med en Scanstar for deres særlige design og funktionalitet, vil således være at finde på FoodTech-messen i Messecenter Herning på Scanstars stand i Hal F. Den 13. november kl. 14 vil det også være muligt at overvære selve prisoverrækkelsen til de firmaer, der har modtaget en Scanstar for deres emballager.

Kun én af de vindende løsninger er dansk, nemlig en to-lags pålægsemballage fra Multivac, der mindsker madspild på grund af to separate lag, som giver forbrugeren en længere holdbarhed af det skiveskårne charcuteriprodukt. Efter åbning af det første lag har det udskårne pålæg en holdbarhed på fem dage, mens det andet lag opretholder sin fulde holdbarhed på 30 dage. (Se evt. vores tidligere omtale af denne løsning: "Plastløsning vinder enlig dansk Scanstar")

En Scanstar er vejen til en WorldStar
Formand for Scanstar-juryen var i år Søren R. Østergaard fra Teknologisk Institut, Plast og Emballage, og han siger:

– Jeg kan absolut anbefale alle besøgende på FoodTech at lægge vejen forbi Scanstar-standen i Hal F og se de otte nordiske emballager, der er blevet hædret med en Scanstar. Der er tale om nyudviklede emballager, som har en høj værdi, både for producenten og for forbrugeren.

De otte Scanstar-vindere er automatisk gået videre til den store WorldStar-konkurrence, hvor verdens nye og mest innovative emballager dyster om at modtage en WorldStar, der er den højeste anerkendelse, som en emballage kan modtage.

Scanstar-juryen bestod i år af Lasse Lavrsen, Toms Gruppen, Sandra Pousette, RISE Bioeconomy, Ole Anton Bakke, Jotun A/S og Markus Joutsela, Aalto Universitet. Allan Malmberg, redaktør for fagbladet Plast Panorama, var repræsentant for pressen.

Foto: MCH

GS
Print Send