PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Leverer stor robotløsning til OFS Fitel Denmark

Avanceret robotanlæg fra Egatec skal fremover automatisere håndteringen af optiske kabelruller til fibernet ved OFS Fitel i Brøndby. Ordren indeholder AGV til transport af emner, kontrolstationer, 400 m2 svarende til fire km hyldeplads til fuldautomatisk lager med robotter til ind- og udlevering iht. ordre fra overordnet lager- ordresystem samt pakning, mærkning og palletering.
05.10.18: I montagehallen hos fynske Egatec A/S, der har specialiseret sig i kundetilpassede automations- og robotløsninger, er man ved at samle et stort avanceret automationsanlæg der skal håndtere, pakke og palletere fiberkabler på ruller. Løsningen, der om kort tid bliver implementeret hos OFS Fitel Denmark i Brøndby, består af et eget udviklet lager med ind- og udleveringskraner, der skal rumme over 15.000 spoler med optisk fiber, som OFS primært sender ud til de globale markeder.

OFS Fitel Danmark er en del af OFS Koncernen i USA, der udvikler, fremstiller og sælger optiske fiberbaserede løsninger, hvor produktionen omfatter flere millioner kilometer fiberkabler om året.

Fiberkabler anvendes til fibernet som er højhastigheds internet med en hurtigere og mere stabil forbindelse end traditionel bredbånd. Det er en forbindelse der er baseret på lyslederteknologi og lyslederen bliver produceret hos OFS Fitel Danmark i Brøndby.

Stigende efterspørgsel efter fiber
Stigningen i behovet efter fiberoptiske løsninger de seneste år har for OFS betydet en udvidelse af produktionskapaciteten og dermed også fabrikken i Brøndby, hvor det nye anlæg vil finde sin plads.

Torger Tokle, Manufacturing Manager hos OFS fortæller: – Med en kraftig øgning i vores produktionskapacitet var der behov for nytænkning i forhold til transport, lager og pakning af vores produkter. Egatec blev valgt til opgaven fordi de kunne levere en samlet nøglefærdig løsning med transport, lager og pak. Dette gjorde, at vi kunne fokusere på vores kernekompetencer i stedet for at specificere og integrere delleveringer fra forskellige leverandører.

– Den valgte løsning baserer sig på standardkomponenter med enkelte kundespecifikke ændringer hvilket gør, at vi fik alle vores krav opfyldt - og på samme tid holdt omkostningerne nede.

Et 400 m2 stort anlæg
Det totale anlæg består af et 400 m2 stort reolsystem der er opbygget med specialudviklede ”Egatec” kraner til ind- og udlevering af kabelruller samt en række af Egatec´s standardmaskiner til pakning og palletering - en løsning som passer godt til Egatec’s forretningsprofil:

– Udvikling af automatiserede specialløsninger har været vores kerneforretning i mange år og kombineret med nye standardprodukter indenfor pakning og palletering, passer ordren direkte ind i vores forretningskoncept. At vi har mulighed for at integrere så mange af vores produkter i en løsning er storartet, lyder det fra Mads Nychel, direktør i Egatec, som for tre år siden valgte at fokusere en stor del af forretningen på standardmaskiner, der i dag omfatter en række maskiner og robotter inden for pakke- og palleteringsprocessen.

Indeholdt i leverancen er også en AGV (Automated Guided Vehicle), der skal afhente de færdigproducerede fiberruller, som efterfølgende bliver kontrolleret og dernæst transporteret ind på et lager. AGV’en, som forhandles af Egatec, er ifølge virksomheden den AGV på markedet, som har den bedste performance.

Lageret har plads til over 15.000 stk. fiberruller som ved hjælp af de to ”Egatec” lagerrobotter skal levere fiberrullerne ind og ud af lageret på det over fire kilometer lange lagersystem. Efterfølgende skal disse kabelruller pakkes i kasser som efterfølgende palleteres på paller, alt iht. ordredata fra overordnet ordresystem.

Foto: Egatec

GS
Print Send