PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

NFC-etiket til digital godkendelse af autoinjektorers autenticitet

EU-direktivet om forfalskede lægemidler kræver, at lægemiddelproducenter serieliserer deres produkter og forsyner sekundær produktemballage med en anti-tampering anordning. Primæremballager eller enheder som penne og autoinjektorer til selvmedicinering er dog ikke medtaget i disse krav endnu. Men tyske Schreiner MediPharm har udviklet en NFC-etiket til autoinjektorer, der muliggør digital tamper evidence for primæremballager og gør det muligt for lægemiddelproducenter at lukke dette risikohul.
11.10.18: Virksomhedens nye "Autoinjector-Label" sættes rundt om autoinjektoren, herunder også hætten og har en integreret NFC-chip, der kan læses meget nemt via en smartphone-app. Før patienten åbner hætten for første gang, kontrollerer vedkommende, om produktet er originalt og modtager bekræftelse. Efter åbning af hætten og etiketten og efterfølgende læsning af NFC-chipen vises der en advarsel på smarttelefonen, der angiver, om produktet tidligere var åbnet og muligvis er blevet manipuleret. Således er patienterne i stand til nemt og hurtigt at kontrollere at deres injektionshjælpemidler er intakte overalt, og når som helst.

Farmaceutiske producenter er i stand til at integrere yderligere interaktive applikationer på etiketten, såsom produktinformation, demovideoer eller specielle apps, der optimalt understøtter patienter under selvmedicinering. Integreret geosporing gør det også muligt at opdage potentielle lyssky aktiviteter på lokale markeder.

– Den digitale Autoinjector-etiket til NFC-baseret tamper evidence bevis kan nemt tilpasses til eksisterende etiketdesign og påvirker ikke patientens normale anvendelse af enheden, lyder det fra Schreiner MediPharm, der også slår fast at virksomhedens smarte etiketløsning forbedrer produkt- og patientsikkerhed for farmaceutiske producenter og understøtter forsyningskædens integritet.

Virksomheden præsenterer sin nyudvikling for første gang for et professionelt publikum.på PDA Universe of Pre-filled Syringes and Injection Devices i Orlando/Florida netop i disse dage.

Foto: Schreiner MediPharm

GS
Print Send