PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Danmark bakker op om EU’s nye plastforbud

Danmark bakker op om EU’s nye plastforbud

Engangstallerkener, vatpinde og sugerør af plast kan være fortid, hvis et nyt forslag fra EU-Kommissionen får opbakning fra medlemslandene. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen glæder sig over forslaget.
29.10.18: Med stadigt mere og mere plastaffald i havene foreslog Europa-Kommissionen i slutningen af maj måned nye EU-dækkende regler rettet mod de ti engangsplastprodukter, der oftest forekommer på Europas strande og i havet.

(Se en gennemgang af forslaget i PACKobservers omtale: Nye EU-regler rettet mod ti produkter af engangsplast).

– Det er et godt forslag, og regeringen støtter samlet set Kommissionens vigtige skridt mod at bekæmpe plastforurening i Europa. Engangsplastprodukter genanvendes sjældent og ender alt for ofte i naturen, lyder det nu fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

– Der er nogle enkelte ting i forslaget, som vi lige skal have tilpasset danske forhold. I Danmark har vi eksempelvis allerede en effektiv indsamling af både plastflasker og plastlåg, så det behøver vi ikke nye regler for. Men det er overordnet set et godt og rigtigt forslag, hvor vi får gjort noget ved den alvorlige europæiske plastforurening, siger han.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet skal medlemslandene i denne uge forhandle om detaljerne i EU-Kommissionens forslag, hvorefter ministerrådet og EU-Parlamentet skal forhandle om det endelige direktiv.

Sidste skridt i processen er, at ministrene stemmer om direktivet på et rådsmøde. Hvis forslaget vedtages ved udgangen af 2018 vil forbuddet mod engangsbestik, -tallerkner, vatpinde, drinksrørepinde, sugerør og ballonpinde af plast i henhold til Ministeriet træde i kraft i 2021.

Arkivfoto: PACKobserver©

GS
Print Send