PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Relancerer modermælkserstatning i ny kompositdåse

Tysklands største mejeriselskab, DMK-koncernen, satser målrettet mod det voksende marked for modermælkserstatning med sit Humana-varemærke. Og i forbindelse med at man har investeret i omdannelsen af sin Strückhausen-fabrik til udelukkende at producere modermælkserstatning, har DMK valgt en "Sealio"-emballage og et langsigtet partnerskab med producenten, A&R Carton, der er en del af AR Packaging. Kompositdåsens store produktsikkerhed og brugervenlighed, oplyses at være de afgørende faktorer.
11.11.18: Som en del af investeringsprojektet på flere millioner EUR gennemgik DMK alternative emballeringsløsninger til rebrandning af Humana modermælkserstatning. Der var en helt ny pakkelinje på spil, og til sidst kom den gastætte kompositdåse Sealio fra A&R Carton komme ud som vinder.

– Det siger sig selv, at når man pakker modermælkserstatning, så er produktsikkerhed og pakkeintegritet afgørende. Derudover lagde DMK vægt på forældrenes behov med en virkelig praktisk emballage. Sealio overgik sine konkurrenter, da forbrugertest blev udført. Emballagen er nem at holde, åbne og dosere fra med den ene hånd, mens man har babyen på den anden arm. En skræddersyet holder til en doseringsske sikrer nem dosering og minimerer forurening, mens det tætte genlukkelige låg forhindrer insekter og fugt i at komme ind, lyder det fra emballageproducenten.

Sealio er et patenteret kartonbaseret pakkesystem, der er opfundet af A&R Carton, og det inkluderer både materiale og maskiner, hvilket skal give fordele når det gælder miljø og logistik. Dåsen oplyses at være betydeligt lettere og med et mindre CO2-aftryk end sammenlignelige gasstætte emballagealternativer som blik og plastbeholdere. Dåsen dannes direkte i pakkelinjen med alle komponenter leveret fladt til fødevareproducenten. Eksterne og interne transporter samt lagerrummet reduceres dermed væsentligt.

– Vi har investeret mere end tre år på at udvikle det nye Sealio-system, hvor vi overvejede de strenge og stigende krav til meget følsomme produkter. Det siger Lars Willner, direktør for forretningsområdet hos AR Packaging, som A&R Carton er en del af. – Med vores lange erfaring i kompositdåser til barriereapplikationer har vi nu skabt en fantastisk emballageopløsning, der imødekommer produkt- og forbrugerbehov i dag og i fremtiden. Sealio er ideel til fødevarer og ernæringspulver, hvor høj barrierebeskyttelse og fødevaresikkerhed er afgørende.

Sealio-projektet hos DMK drejede sig ikke kun om at introducere en ny emballage, men som emballageleverandør var A&R Carton også ansvarlig for installationen af den komplette pakkelinje, herunder fyldeanlæg, transportører, kartonnerings udstyr mv. Projektledelse har været afgørende for at opfylde stramme tidsrammer, som DMK havde brug for eftersom projektet var en del af omstillingen af hele fabrikken i Strückhausen.

– Vi ser den vellykkede installation af pakkelinjen hos DMK som starten på et langsigtet partnerskab med kunden, konkluderer Lars Willner.

Humana-mærket har været anerkendt for høj kvalitet af babymad i mere end 65 år nu. I 2017 begyndte virksomheden at omdanne det traditionelle mejeri Strückhausen i Tyskland, til en ny fabrik til babymad. Produktionen i de nye anlæg er nu startet, og modermælkserstatning i pulverform er blevet lanceret i sin nye emballage i flere lande som Polen, Italien, Tyskland, Spanien og Portugal.

– Vores MyHumana emballage er en helt ny type, siger Iris Behrens, chef for Global Marketing hos Humana. – Og denne innovative emballage gør det muligt at klargøre modermælkserstatningen mere sikkert, mere hygiejnisk og lettere end nogensinde før.

Foto: AR Packaging

GS
Print Send