PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Tap-selv mælk i supermarkedet

Tap-selv mælk i supermarkedet

I lørdags, den 10. november, lancerede Øllingegaard Mejeri og supermarkedskæden Menu i butikken i Nordhavn i København, hvad man beskriver som frisk, bæredygtig, økologisk og lokalproduceret gårdmælk, som forbrugerne selv kan tappe på flaske i butikken.
12.11.18: Gårdmælken leveres af Kollemosegaard og landmand Ole Panduro, der er én af de sjællandske pionerer inden for økologi og andelshaver i Øllingegaard Mejeri. Mælken leveres i henhold til en pressemeddelelse dagligt og helt friskt i ståltanke fra Ole Panduros økologiske bondegård. Mælken er pasteuriseret, men ellers kommer den direkte, og i en fuldfed udgave, fra 53 lokale køer.

Endvidere peger Meny og Øllingegaard på, at den glasflaske, som forbrugeren tapper mælken på, desuden er genanvendelig. Den kan rengøres efter brug og medbringes næste gang kunden køber mælk.

– Konceptet bygger på en vision om en kvalitetsbevidst og grønnere fremtid, og er allerede implementeret med succes af kæder i Sverige og Tyskland. Ønsket er at minimere håndteringen af mælken og brugen af emballage. I Danmark er initiativet kommet i stand gennem et samarbejde mellem Øllingegaard Mejeri og Meny, lyder det fra parterne.

Købmand i Meny Nordhavn, Mikael Lindegaard Kristiansen, er begejstret for konceptet og siger: – Hos Meny mærker vi, at forbrugerne gerne vil handle mere bæredygtigt i hverdagen. Derfor vurderer vi, at denne helhedstanke med lokal produceret mælk fra en gård, der værdsætter dyrevelfærden, og genbrugelige glasflasker, er et skridt forbrugerne gerne vil tage.

Foto: Meny og Øllingegaard Mejeri

GS
Print Send