PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Labelprintere til mærkning af forsendelser, kolli og komponenter

Norris Print-Tech A/S, der er Zebra Technologies’ Premier Partner, melder sig klar med Zebras nye serie af små labelprintere til mærkning af forsendelser, kolli, komponenter m.m. Modellerne hedder ZD420 og ZD620 og udgør ifølge den danske forhandler et væsentligt indspark på markedet i kraft af deres alsidighed og performance.
26.11.18: Zebras nye entry-level labelprintere findes i et stort antal varianter til anvendelse lige fra simple thermodirekt-prisskilte over fragtlabels til typeskilte og småkomponentmærkning. Og printkvaliteterne er enten 200 eller 300 dpi afhængig af kravene til printets detaljeringsgrad og f.eks. stregkoders og teksters læsbarhed i lille størrelse.

– Vi forventer helt klart, at de mest udbredte modeller vil blive Zebra ZD420d (thermodirekt) til f.eks. fragtlabels og kollilabels og Zebra ZD420t (printning med thermotransfer farvebånd) til f.eks. typeskilte, der giver et holdbart print, som ikke forsvinder af sig selv, siger marketingchef Jørgen Barkholt fra Norris Print-Tech.

Trådløse udgaver
Når der ønskes opkobling til trådløst netværk (WLAN/WiFi) vil en ZD620 printer ifølge virksomheden være den rette, da den i modsætning til ZD420-modellerne fås med farvedisplay, der skal være en betjeningsmæssig fordel, når printere skal tilgås og konfigureres i trådløse netværk.

– En virkelig nytænkning på markedet for små printere er printernes gennemført modulære opbygning. Standard-bestykningen er den klassiske label-afrivningskant. Men dispenseringsfunktion for enhåndsetikettering eller Cutter kan frit eftermonteres. Hidtil har normen ellers været, at sådanne options kun fås fabriksmonterede, påpeger man fra Norris Print-Tech.

– Selv netværksopkobling (ethernet/LAN) kan eftermonteres i en ZD420 printer (standard i ZD620), og de nye printere bliver således en virkelig fleksibel anskaffelse, hvor der så at sige er udpræget ”fortrydelsesret”, hvis man skulle have investeret lidt for skrabet til at begynde med, påpeger Jørgen Barkholt.

Præstationer der presser de større printere
ZD420 og ZT620 er født med justérbar labelsensor, hvilket skal gøre printning på flerbanede eller ikke-rektangulære labels muligt i en helt anden grad end tidligere. Og printerne kan arbejde på labelhøjder ned til 6,4 mm. Ud over godt med arbejdshukommelse har de nye printere 512 Mb Flash-hukommelse, hvilket skal give rigeligt med plads til lagring af fyldige fonte som f.eks. de asiatiske.

Thermotransfer-udgaverne accepterer nu ikke bare de velkendte små 74 m lange farvebånd, men også farvebånd i 300 m længde.

Opkoblingsmuligheder
USB, LAN, Wireless LAN, RS-232 seriel, Bluetooth Low Energy, Bluetooth 4,1 - opkoblingsmulighederne er ifølge den danske virksomhed mange. ZD-printerne understøtter dertil Zebras Link-OS remote device management løs- ninger, der tillader effektiv centraliseret administration af større printerbestande.

Zebra ZD420 og ZD620 afløser de særdeles udbredte Zebra GK420/GX420/GX430 printere, der dog for basismodellernes vedkommende fortsat sælges og leveres i stort omfang, men forventes udfaset i løbet af 2019.

Foto: Norris Print-Tech

GS
Print Send