PACKobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@packobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Let og bæredygtig palletop

Smurfit Kappa har opfundet, hvad man selv beskriver som et bæredygtigt nyt alternativ til de tunge træ-, spån- og plastplader, der bruges til at beskytte palleterede produkter under transport og opbevaring.
28.11.18: Et team af Smurfit Kappa-designere i virksomhedens Hexacomb-afdelinger har samarbejdet for at identificere en fødevaresikker og innovativ løsning, der ville være egnet til en række sektorer, herunder de, hvor der gælder strenge hygiejneregler.

Den nye ToppSafe-løsning er fremstillet af 100 procent papirbaseret materiale, et såkaldt Hexacomb-materiale, der er let og stærkt på grund af sin bikagestruktur.

– En række af vores kunder kæmpede med vægten og ufleksibiliteten ved de mere traditionelle træplader og plastpalletoppe, der i øjeblikket anvendes i forsyningskæder og som ofte tabes og forårsager risiko for skade. Da ToppSafe er signifikant lettere, er løsningen lettere at håndtere og dermed bedre egnet til manuel håndtering, lyder det fra Smurfit Kappa.

Den nye palletop giver ifølge virksomheden en række fordele, herunder også det faktum, at den leveres fladt for at reducere lagerpladsen, og at materialet er fuldt genanvendeligt.

Wim Peeters, adm. direktør i Smurfit Kappa Hexacomb, siger: – Vi er meget glade for at lancere ToppSafe, fordi løsningen har potentiale til at have en transformativ effekt på forsyningskæden. Feedback fra kunder, der har brugt den, har allerede været enstemmigt positiv.

– På Smurfit Kappa stræber vi efter at komme med løsninger, der yder høj værdi når det gælder sikkerhed, bæredygtighed og innovation.

Smurfit Kappas SupplySmart-service har indsamlet viden fra over 60.000 forsyningskæder, som man bruger til at identificere muligheder for at foretage bæredygtige ændringer, oplyses det.

Foto: Smurfit Kappa

GS
Print Send